Інформатор Калуш

ВЛАДА

Що відомо про нового командувача сил ТРО Ігоря Плахуту?

Що відомо про нового командувача сил ТРО Ігоря Плахуту?

За даними журналістів Ігор Плахута був причетний до розчищення вулиць під час Євромайдану. Проте на офіційній сторінці Сил ТРО опублікували інформацію про бойові заслуги нового командира.

Ділиться Інформатор.

Вчора, 11 лютого, Президент Володимир Зеленський призначив нових командувачів Сухопутних військ, Об’єднаних сил, ДШВ і Тероборони. Після оприлюднення відповідного указу у суспільстві активно почали розглядати постать нового командувача Сил ТРО Ігоря Плахути.

Під час Революції Гідності він перебував на посаді начальника управління Південного територіального командування внутрішніх військ МВС України. За даними журналістів з hromadske саме він повідомляв про те, що для розчищення вулиць біля Адміністрації президента, вночі 10 грудня 2013 залучили близько 400 беркутівців. В цей день правоохоронці повністю зачистили урядовий квартал від барикад Євромайдану.

Також за даними Української Правди генерал-майор розповідав, що під час зачистки постраждало двоє правоохоронців — співробітники внутрішніх військ та “Беркуту”. Один отруївся газом, а інший постраждав в утиснені. Зазначав, що під час цих подій правоохоронці не затримували жодного мітингувальника.

На сторінці Сил Територіальної оборони України цитують Ігоря Плахуту:

“Завжди був і залишаюся вірним Українському народові, і для мене найвище завдання – захищати нашу державу і незалежність України у Великій Війні. Впевнений, зможемо досягти Українських цілей — всі разом!”.

Також зазначають, що генерал-майор з перших днів повномасштабного вторгнення знаходився на фронті, безпосередньо на передовій, в тому числі на складних напрямках. Спочатку перебував на посаді заступника командувача Сил спеціальних операцій Збройних сил України, а згодом заступником командувача оперативно-стратегічного угруповання військ “Хортиця”.

Керував підготовкою та обороною міста Куп’янськ під постійним вогневим тиском противника, а саме керував підготовкою створення фортифікацій та оперативного рубежу навколо міста. Керував підготовкою та створенням резервів для ОСУВ Хортиця, ОТУ Лиман, ОТУ Соледар та здійснював керівництво їх діями під час виникнення загроз у визначених смугах оборони.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору