Інформатор Калуш

ТРЕШ

У Франківську судитимуть ще двох бойовиків “днр”, які воювали на Херсонщині

У Франківську судитимуть ще двох бойовиків "днр", які воювали на Херсонщині

СБУ в Івано-Франківській області завершила розслідування та передала для скерування до суду матеріали з обвинуваченням двох мешканців Донеччини в державній зраді та участі в незаконних збройних формуваннях.

Пише Інформатор, покликаючись на управління СБ України в Івано-Франківській області.

СБУ зібрала докази щодо 27-річного жителя Горлівки, який служив у т.зв. “мчс днр”, а наприкінці лютого 2022 року—  вступив до 5 батальйону 113 полку територіальної оборони на посаду стрільця 2 взводу 1 роти.

На початку березня цей підрозділ перевезли із Донеччини через російську федерацію на територію Херсонської області. Вже тут фігурант брав участь у боях проти Сил оборони України в районі населених пунктів Наддніпрянське, Воскресенське, Борозенське, Кочубеївка. Зараз бойовик перебуває на непідконтрольній території Донецької області.

Також було передано до суду матеріали щодо мешканця тимчасово окупованої Макіївки 1988 р.н., який вступив до підрозділів “днр” у березні 2022 року. Він був зарахований до 11 окремого мотострілецького т.зв. “єнакієвсько-дунайського” полку. На посаді солдата 3 взводу 1 роти воював на Херсонщині.

Обидвох бойовиків обвинувачують за чотирма статтями Кримінального кодексу:

  • ст. 111 – державна зрада;
  • ст. 111-1 – колабораційна діяльність;
  • ст. 258-3 – участь у терористичній організації;
  • ст. 260 – участь у діяльності не передбачених законом збройних формувань.

В умовах воєнного стану ці злочини караються позбавленням волі на строк 15 років або довічним позбавленням волі, з конфіскацію майна.

Розслідування проводила СБУ в Івано-Франківській області за процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору