Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У Калуші встановлять додаткові урни для сміття

У Калуші встановлять додаткові урни для сміття

Послугу “вивіз сміття”, до слова, здійснює КП “ЕКО-ПРИКАРПАТТЯ”.

Пише Інформатор, покликаючись на мера міста Андрія Найду.

“Часто на прийомі громадян мешканці скаржаться, що незобов’язані платити за послугу «вивіз сміття», аргументуючи це тим, що не продукують його. Результат ранкового об’їзду вулицями Глібова, Височанка та м/р Залісся наочно демонструє наслідки такого ставлення з боку мешканців громади. Замість того, щоб викидати відходи у спеціально відведених місцях – недобросовісні жителі залишають його обабіч дороги, по ярах та канавах”, — йдеться у дописі очільника громади.

На території дачного масиву на Заліссі додатково будуть встановлені сміттєві урни, додає він.

“Але, на жаль, спостерігаємо, що в багатьох випадках люди викидають сміття за декілька метрів від вже встановленого смітника. Чого тільки немає – і харчові відходи, і гілля, і пакети, і пляшки й ще безліч всього, що нібито люди “не продукують. Шановна громадо, невже не зрозумілі ризики таких дій?”, — продовжує мер міста.

У 2022 році було ліквідовано 17 стихійних сміттєзвалищ (їх обсяг — 4,7 тис. м.куб.), зокрема, у Калуші, Боднарові, Кропивнику, Мостищі, Тужилові, Середньому Бабин та, Студінці. Кошти, витрачені на ці заходи, склали суму в розмірі 685 897 грн.

У 2023 тільки у Калуші ліквідували 16 стихійних сміттєзвалищ обсягом 299 м.куб. На ці роботи пішло 79 959 грн.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору