Інформатор Калуш

ТРЕШ

У поліції розповіли, яке покарання загрожує браконьєрам з Завою

У поліції розповіли, яке покарання загрожує браконьєрам з Завою

Нагадаємо, що на початку цього тижня до відділення поліції № 2 Івано-Франківського РУП у Богородчанах надійшло повідомлення від директора заповідника “Чорний ліс” про те, що на території лісництва виявлено залишки дикої тварини, ймовірно “оленя благородного”.

Ділиться Інформатор.

Пізніше в результаті слідчих дій було виявлено, що це справа рук браконьєрів, а завдані збити державі від цього сягають майже пів мільйона гривень.

“У разі, якщо буде доведена вина людей, які могли це вчинити, максимальна санкція покарання згідно з ч. 1, стаття 248 Кримінального Кодеку України  — обмеження волі на строк до трьох років. Проте наразі в рамках досудового розслідування встановлюється причетність певних осіб, їх вік та ін”, — поділилися у пресслужбі поліції.

Як відомо, під час обшуків, які проводила слідчо-оперативна група, було знайдено речові докази — заморожене м’ясо, схоже на м’ясо дикої тварини, рюкзак із плямами речовини бурого кольору, три одиниці зареєстрованої гладкоствольної зброї, набої, черепи оленів, косуль тощо.

“Стосовно м’яса, яке вилучили також має відбутися експертиза, щоб встановити чи воно справді оленяче. Тому наразі передчасно стверджувати що це не м’ясо світської тварини, ми не можемо. Така експертиза, згідно з законом може тривати до місяця часу”, — додали правоохоронці.

Інформатор також поцікавився у старости села Завій, Михайла Срібняка, чи мали місце такі випадки раніше:

“Можливо й були, але нас ніхто про це не повідомляв. Бо це в юрисдикції лісництва, їхньої охорони. Під час війни я взагалі не чув про такі випадки, до тепер. Зрозуміло тільки шо це якась велика група людей, бо 12 скелетів оленя ну одна людина ніяк не здатна зробити. І що я можу сказати… таке не робиться. Так не можна”.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору