Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

До річниці загибелі сина мама полеглого воїна з Калущини випустила книгу | ВІДЕО

До річниці загибелі сина мама написала книгу

Сьогодні — рівно рік як війна забрала життя Назара Гецка із Войнилівської територіальної громади. Біль від важкої втрати його мама Парасковія Гецко виливає у вірші. Нещодавно — випустила невелику книгу.

З Інформатором вона поділилася спогадами про сина та зачитала кілька поезій.

30-річний Назар Гецко загинув 15 лютого 2023 року під час ворожого авіаудару в селі Малинівка Запорізької області. Його мама каже, що в ніч з 14 на 15 лютого вона за станом здоров’я була змушена перебувати у калуській лікарні.

“Чомусь не могла спати. Тисло під серцем і була невимовна тривога. Десь з годину я молилася, але заснути все одно не могла”, — ділиться жінка.

На фронті у жінки на той момент було двоє синів. У Назара військовий досвід був: він воював у 2014 році, пройшов Іловайськ, був поранений. Коли в 2022 році почалася повномасштабна війна, не міг стояти осторонь. Його брат також вирішив іти захищати країну. І до останнього подиху Назара його брат був поруч.

До цих трагічних подій Парасковія Дмитрівна хисту до літератури не мала. А зараз, каже, виливає душу на папір. На сина чекає у снах, а розмовляє з ним віршами.

У загиблого Героя залишилася дружина і двоє дітей. Він похований у селі Перевозець, де живе сім’я.

Кілька місяців тому у Войнилові, де він навчався, полеглому захиснику відкрили інтерактивну меморіальну дошку.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору