Інформатор Калуш

ДОЛИНА

У Долині в будинку два місяці не працює ліфт

У Долині в будинку два місяці не працює ліфт

Люди скаржаться, що до них неохоче їде “швидка” на виклик, а серед мешканців є люди, які не можуть вийти надвір. За вирішенням проблеми прийшли на сесію міської ради, бо інші методи — недієві.

Повідомляє Інформатор.

У Долині сьогодні розпочалося друге пленарне засідання чергової сесії міської ради. На засідання прийшли мешканці вулиці Чорновола, 10, у будинку яких ліфт не працює вже два місяці.

“Люди не по своїй волі стали заручниками ситуації. На верхніх поверхах живуть сім’ї з дітьми маленькими, яким доводиться коляски носити. А люди похилого віку елементарно не можуть купити продуктів, бо не виходять. “Швидка”, коли чує цю адресу, то не хоче їхати, бо вони не можуть вийти. Ми давали заяву, збирали підписи жителів…. Просимо виділити гроші на ліфт”, — заявила мешканка будинку, яка назвалася Марією.

Інша мешканка цього ж будинку Ірина зазначила, що проживає у будинку вже 35 років. У жінки — дитина з інвалідністю. Та і самій їй за станом здоров’я вкрай важко підійматися на 7 поверх пішки. Тому вона дуже просила владу побачити проблему та знайти рішення.

Один із депутатів зазначив, що раніше він уже пропонував розробити програму обстеження ліфтів та скласти план їх ремонтів. По вулиці Чорновола мешканці будинку, за його словами, навіть готові частково долучатися фінансово до ремонту. Але міська рада мусить фінансувати.

“Якщо ми не будемо це робити, то за 4-5 років зупиниться більшість ліфтів у місті Долина”, — наголосив депутат.

Є велике питання до роботи управлінських компаній, йшлося під час обговорення. Міський голова Іван Дирів повідомив, що зараз планується конкурс на обслуговування будинків.

“Ми проведемо нормальний відкритий конкурс. Не так, як було колись, що з одним уклали договір і роками місто обслуговувалося. Зараз у травні ми це питання вирішимо”, — пообіцяв очільник громади, додавши, що управляючі компанії більше не будуть збирати з людей гроші і при цьому нічого не робитимуть.

Програму обстеження і ремонту ліфтів місто також розробить і фінансуватиме відповідні роботи. Крім того, на наступній сесії планують заслухати керівників управляючих компаній.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору