Інформатор Калуш

РЕКЛАМА

У Калуші буде філія однієї з найбільших комп’ютерних академій світу

У Калуші готують відкриття філії однієї з найбільших ІТ академій у світі

До Калуша релокувалася філія IT Step Academy з Маріуполя, щоб, попри війну, продовжувати навчання дітей та дорослих.

Ділиться Інформатор.

До повномасштабного вторгнення філій закладу у містах за чисельністю населення, як Калуш, Дрогобич чи Бровари, не створювали. Після знищення філії в Маріуполі студенти та викладачі, котрим вдалось врятуватись, продовжили навчання у форматі онлайн. А зараз знову зможуть повернутись до очного навчання дітей.

“Публічна підтримка гурту “Kalush” під час виступу на Євробаченні з закликом врятувати оборонців нашого міста, а потім відкриття у вас центру “ЯМаріуполь”— все це стало важливими факторами, коли ми обирали місто для релокації”, — ділиться партнерка академії Любов Трибун.

Знищена філія в Маріуполі

Знищена філія в Маріуполі

У філії в Калуші діятимуть компʼютерні класи на 14 робочих місць із новітнім обладнанням для практичних занять. Навчання в академії проводиться за єдиною міжнародною програмою. І так — в усіх філіях в Україні та за кордоном.

“Якщо дитина почала навчатися в Калуші й раптом переїжджає в інше місто, то вона може продовжити навчання у філії в іншому місті. Рівень навчання у Калуші та, до прикладу, в Празі буде однаковим. Ми працюємо за системою міжнародної ІТ-освіти”, — каже пані Любов.

Після закінчення навчальної програми чи курсів випускники отримують дипломи міжнародного зразка з випискою оцінок та сертифікації від великих ІТ-компаній, які є стратегічними партнерами академії. Також батьки можуть обрати, коли дитині відвідувати заняття— в будні чи вихідні. В процесі навчання за успіхи учні отримують нагороди. Їх можна накопичувати та обмінювати на реальні речі: від цукерок — до павербанків і не тільки.

“Додаючи до навчального процесу такі ігрові моменти, ми заохочуємо дітей до навчання та сумлінного виконання домашніх завдань”, — зазначає Любов.

Важливо, що процес навчання складається з 80% практики та всього 20% теорії. Учні не тільки програмують, а застосовують усі знання на практиці у спеціальних лабораторіях. У Калуші функціонуватимуть лабораторія для програмування робототехніки та фотолабораторія.

“Наприклад, дитина, яка зробила власний ігровий простір віртуальної реальності, може завантажити його в спеціальні окуляри та поглянути на нього в 3D й провзаємодіяти з ним”, — пояснює директор калуської філії Петро Івануджак.

Любов каже, що за допомогою таких інтерактивних засобів академія перетворює захоплення дітей зі стадії споживання на створення:

“Дитині подобається грати в компʼютерні ігри — ми навчаємо, як їх самостійно створювати; любить дивитись ютуб чи тік-ток — ми навчаємо, як самостійно створювати такий контент. У результаті дитина перестає бути споживачем чогось, а дивиться на ці всі процеси вже під іншим кутом. Ігри, контент стає настільки передбачуваним, що мимоволі зʼявляються зовсім інші пріоритети”.

Основною метою академії називають розкриття потенціалу дітей у сфері ІТ, щоб надалі вони могли свідомо обирати майбутню професію:

“Ми робимо все, щоб дитина від 7 років могла спробувати себе в різних напрямках цієї сфери й знала, в якому хоче продовжувати працювати. Якщо навіть не піде у сферу ІТ, то здобуті знання в академії можна буде використовувати в найрізноманітніших сферах, бо зараз ІТ-технології є в кожній професії”, — додає Любов.

Усе це відбувається в дружній атмосфері з викладачами, котрі проходять певну систему відбору та сертифікацій перед процесом навчання дітей. В адміністрації філії кажуть, що можуть з впевненістю сказати, що в академії “ІТ STEP” працюють найкращі викладачі.

Окрім дітей, в академії також матимуть змогу навчатись дорослі, котрі хочуть увійти у цю сферу, або підвищити власні знання. З осені вже будуть доступні короткотривалі курси з інтернет-маркетингу, тестування програмного забезпечення та розробки сайтів для дорослих.

Дізнатись більше про навчальні програми, вступити самому, або записати дитину можна на сайті калуської філії академії за посиланням.

Олег Кіндрацький

Вам теж потрібна реклама на Інформаторі?
Звертайтесь: +38 (067) 266 02 08 або на мейл
kalush.informator@gmail.com

Нагору