Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У Калуші в органи влади почнуть брати молодь на стажування

У Калуші в органи влади почнуть брати молодь на стажування

У Калуші мають намір запровадити практику стажування студентів та молоді у виконавчих органах та комунальних підприємствах міської ради.

Повідомляє Інформатор.

Наразі розроблено проєкт відповідного рішення та положення про стажування, яке оприлюднене на сайті ради. Згідно з цими проєктами, на стажування прийматимуть “для набуття досвіду та практичних навичок”, як це передбачено у Законі України “Про основні засади молодіжної політики”. Стажистом зможе стати особа, віком від 16 до 30 років, яка є громадянином України, іноземцем та особою без громадянства, яка перебуває в Україні на законних підставах.

“Метою проведення стажування є залучення молодих та вмотивованих спеціалістів з числа молоді, ознайомлення їх зі специфікою діяльності міської влади, набуття ними практичного досвіду; дати можливість студентам та молоді отримати практичні навички роботи, а також сформувати резерв майбутніх молодих кваліфікованих кадрів”, — йдеться у проєкті документу.

Планується, що заявки на проходження стажування можна буде подавати вже з 1 березня. Кандидати проходитимуть співбесіди, після яких їх розподілятимуть у ті структурні підрозділи та комунальні підприємства, які будуть визначені під час проходження співбесід.

Тривалість стажування — 2 місяці (не менше 3 годин у робочий  день). Наразі визначено дати з 19 червня до 19 серпня.

“Індивідуальний план стажування має передбачати участь стажиста у вирішенні перспективних і поточних завдань, які ставить йому керівник стажування (вирішення організаційних питань, підготовка аналітичних, інформаційних довідок, проєктів розпорядчих і нормативних документів тощо)”, — зазначено також.

Стажування відбуватиметься на безоплатній основі. Виконавчі органи та комунальні підприємства не нестимуть зобов’язань щодо відшкодування стажисту витрат на проїзд до місця стажування і назад, добових за час перебування в дорозі, найму житла, а також інших витрат пов’язаних з проходженням стажування. А от виконувати завдання стажист буде зобов’язаний у повному обсязі та своєчасно. За результатами роботи він зможе отримати сертифікат із підписом міського голови.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору