Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Як калуські бібліотеки зустріли День дарування книги?

Впродовж, 14 лютого, бібліотеки у Калуші та селах по громаді приймали “книжкові валентинки”.

Ділиться Інформатор.

Наталія Воробець, керівниця централізованої бібліотечної системи, до котрої входять всі бібліотеки філії Калуської громади розповідає, що у громаді акція пройшла успішно. Міжнародний День дарування книг відзначають 14 лютого, проте перші книжки на честь свята до центральної бібліотеки імені Тараса Шевченка почали приносити ще 10 лютого.

“Найпершу книжку принесли ще в суботу. Жінка з внуком прийшла у дитячу бібліотеку й подарувала нам книжки”, — каже Наталія.

Після цього вже, 14 лютого, о 10 годині бібліотека отримала в дарунок ще літератури від мешканців міста. Впродовж дня до бібліотеки прийшло безліч калушан з новими дарунками. Загалом вдалось отримати близько 100 книжок. Керівниця бібліотечної системи каже, що у філіях по Калуській ТГ, акція теж активно просувалась.

“Усі книги це переважно сучасні українські видання, або закордонна література перекладена на українську мову. Приємно, що люди в Калуші купують книжки, а прочитавши їх приносять у бібліотеки”, — зазначає пані Наталія.

Після отримання літератури відділ комплектування бібліотечної системи розпочинає роботу над облікуванням та передачу їх до філій громади. Проте в бібліотеках діляться, що готові приймати такі дарунки не тільки у свято, а й кожного дня.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору