Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У Калуші вшанували пам’ять учасників бойових дій на території інших держав

У Калуші вшанували пам'ять учасників бойових дій на території інших держав

Вшановували пам’ять про воїнів, які виконували свою непросту місію в багатьох країнах світу сьогодні, 15 лютого, на пагорбі Слави.

Про це повідомила очільниця Калуської райдержадміністрації Жанна Табанець, передає Інформатор.

35 років тому, саме у цей день, з Афганістану врешті було виведено війська. Серед числа воїнів-українців були й калушани. Когось, на жаль, уже немає в живих.

У заході взяли участь перший заступник голови РДА, представники районної і міської ради, ветерани “афганської” війни та їх сім’ї, представники правоохоронних органів, громадських об’єднань міста і району, мешканці громади.

Священнослужителі о. Михайло Добровольський та о. Андрій Ляхович відправили поминальну панахиду за загиблими в “афганській” війні та у повномасштабній війні з російськими окупантами.

“У нашій громаді діє Калуське територіальне об’єднання ветеранів Афганістану, яке очолює Володимир Сорохтей. Сюди входить більше 320 учасників – і ветерани, і їх діти, близькі й рідні люди. Саме воїни-афганці, коли почалося повномасштабне вторгнення, першими запропонували свою допомогу та в числі перших стали на захист рідної землі. Війна для них вже була відома, вони знали як діяти і не покинули ні Україну, ні громаду в найпереломніший момент”, — написав у своєму дописі мер міста Андрій Найда.

У Калуші вшанували пам'ять учасників бойових дій на території інших держав У Калуші вшанували пам'ять учасників бойових дій на території інших держав

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору