Інформатор Калуш

ТРЕШ

Уламки російської ракети пошкодили дахи трьох житлових будинків на Прикарпатті | ВІДЕО

уласмки ракети впали на житлові будинки

Російську ракету над Івано-Франківщиною сили протиповітряної оборони збили напередодні. Уламки ракети впали на житлові будинки у Рогатинському районі. В помешканннях у цей момент перебували люди.

Повідомляє Інформатор, покликаючись на матеріал Суспільного.

Мешканець одного з пошкоджених будинків Іван Джогола розповів, що він був вдома разом із дружиною та дочкою.

“Такий удар був, що хата аж затряслася. Я вибіг на вулицю, дивлюся — уламки по всьому подвір’ї, аж димиться. Спочатку забіг на стрих, бо там — найбільша вирва. А там у мене — сіно. Відкинув, бо думав, що ще загориться. Шок був”, — розповів чоловік.

Влучили уламки російської ракети й у дах будинку його сусіда Сергія Ющенка:

“У той момент, коли пішов чистити зуби, прозвучав гуркіт і потім вибух. Настільки був сильний вибух, що я у прямому сенсі відкинувся просто до пральної машинки. Потім, може, через 10 хвилин, я прочитав, що вже відбій по всій Україні. Я вийшов на подвір’я, на землі було встелено все уламками, землею. Пошкодило дах, вікна вціліли”.

За словами старости села Степана Вербовського, уламки впали на дахи у будівлях трьох дворів, завдавши незначної шкоди. Збитки мешканцям будинків, які потерпіли, найближчим часом планують відшкодувати коштом громади.

Інший уламок російської ракети також упав на господарську будівлю у селі сусідньої громади. Там зайнявся дах та грубі корми на площі 10 метрів квадратних. Рятувальники ліквідували займання. За словами першого заступника голови громади Миколи Шинкаря, гроші господарям будівлі відшкодують, збитки наразі підраховують.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору