Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

На Смотричі — заблукали, на Говерлі — травмувалися. Рятувальники допомогли туристам

На Смотричі — заблукали, на Говерлі — травмувалися. Рятувальники допомогли туристам

Учора ввечері гірські рятувальники надавали допомогу туристам в горах: один із них травмувався на Говерлі, двоє інших заблукали на горі Смотрич.

Повідомляє Інформатор з посиланням на ДСНС в Івано-Франківській області.

Про чоловіка, який під час спуску з гори Говерла травмував ногу та потребував допомоги рятувальникам 17 лютого о 16:20 повідомила його дружина. На місці знаходження туриста йому була надана домедична допомога, а відтак рятувальники транспортували його до підніжжя гори і передали медикам.

Двом іншим людям знадобилася допомога ввечері. Вони заблукали на полонині Смотрич.

“Двоє чоловік 2001 р. н. звернулись за допомогою до рятувальників о 20:25 та повідомили, що зійшли з маршруту, не можуть самостійно продовжувати ускладнений рух, оскільки схил обледенілий, тому потребують допомоги рятувальників з їх супроводу. На щастя, зв’язок із заблукалими підтримувався, і працівники пошуково-рятувального відділення знайшли заблукалих людей та супроводили до притулку для ночівлі”, — пишуть на сторінці рятувальників.

Нагадуємо, що необхідно відповідально ставитися до походів в гори, не нехтувати застереженням рятувальників та дотримуватися правил безпечного сходження. На ці вихідні, до слова, просили утриматися від походів Карпатами через лавинну небезпеку. Була зокрема інформація, що з Говерли зійшло кілька лавин.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору