Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Кохання, педагоги і… цибуля — підсумки тижня на Інформаторі

Кохання, педагоги і... цибуля — підсумки тижня на Інформаторі

Упродовж тижня, що минає, читачі нашого сайту приділили значно більше уваги соціальним темам, аніж, наприклад, війні. Дізнавались ціни, співпереживали покинутим тваринам і цікавились подіями у районі.

Про це розповідає Інформатор.

Сівка, калуська залізниця та обіцянки: нещаслива історія кохання, про яку писали в газеті

Архівна історія, про яку писали у 1886 році. У її центрі — 30-літній парубок Михайло Юрчишин із Сівки (мова про Сівку-Калуську, імовірно) — музика-скрипаль, який знайомиться із красунею-єврейкою Файґе Ріґель, працівницею корчми…

Скільки калушанам доведеться віддати за кілограм цибулі, моркви та буряку сьогодні?

Скільки грошей із собою треба взяти, щоб придбати головні овочі, без яких не обходиться приготування перших страв та багатьох гарнірів. Цього тижня у нашому традиційному огляді були цибуля, буряк і морква. Читайте також скільки вартує кілограм капусти у Калуші. І картопельки!

24 локації і 40 учасників. На вулицях Калуша сьогодні відбувається квест | ФОТОРЕПОРТАЖ

На площі Героїв цього тижня можна було помітити чималу групу людей, переважно підлітків, які вирізнялися рожевим одягом, макіяжем чи іншим декором. Це — неспроста: у місті відбувався квест під назвою “Кохання через час”. Захід організували місцеві пластуни: присвятили Дню народженню Калуської станиці Пласту, а за тематику обрали День Святого Валентина. Тож, обов’язкова умова — бодай один рожевий елемент одягу.

Три мініатюрні дівчинки із калуського притулку для тварин шукають дім

Розповідь про трьох маленьких цуциків, які шукають добрі руки і теплий дім. Тварин знайшли в районі села Новиці. Це — три дівчинки, віком приблизно 1,5 місяці. Великими не виростуть. Тож, придивіться: можливо, серед цих крихітних створінь, є саме та, яка підкорить ваше серце.

Телефон — 095 096 79 26. За цим же контактом можна дізнатися про безкоштовну стерилізацію для тварин.

Сьогодні йому б виповнилося 36. У Калуші встановили меморіальну дошку захиснику Роману Мельнику

Меморіальну дошку Герою Мельнику Роману Богдановичу встановили 10 лютого на фасаді ДЮСШ “Сокіл”.

Над Прикарпаттям збили ворожу ціль. Уламки впали на Рогатинщині

Під час ранкової тривоги 15 лютого захисники неба збили ворожу ціль на території Івано-Франківської області. Внаслідок падіння уламків сталася пожежа: горіли покрівлі господарських будівель. Уламки ворожої ракети впали на Рогатинщині. Згодом стало відомо, що постраждали житлові будинки, у яких на той момент перебували люди.

Педагогів у Калуші не скорочуватимуть

Масових скорочень педагогічних працівників у навчальних закладах Калуської громади не буде. А всі заходи з оптимізації та економії коштів будуть впроваджувати з думкою про дітей. Про це заявила заступниця міського голови Надія Гуш, спростовуючи чутки про скорочення вчителів і навіть закриття деяких закладів освіти.

До річниці загибелі сина мама полеглого воїна з Калущини випустила книгу | ВІДЕО

15 лютого — рівно рік як війна забрала життя Назара Гецка із Войнилівської територіальної громади. Біль від важкої втрати його мама Парасковія Гецко виливає у вірші. Нещодавно — випустила невелику книгу. З Інформатором вона поділилася спогадами про сина та зачитала кілька поезій. Відео тут.

То вверх, то вниз: автобус на Павликівку пробивається крізь болото | ВІДЕО

Болото в пів колеса і небезпечний підйом: користувачі соцмережі показали, у якому стані дорога Перевозець — Павликівка. Йдеться про одну з доріг у межах Войнилівської територіальної громади. Як видно з відео, рейсовий автобус, в якому, вірогідно, перебуває певна кількість пасажирів, намагається на підйомі виїхати, але кілька спроб є марними: транспортний засіб не може подолати болото й відкочується назад.

5000 за 2 роки: у Верхній старшокласники роблять окопні свічки

У Верхнянському ліцеї на Калущині “палають” “Верхнянські іскри”. Таку назву має команда волонтерів, які з початку повномасштабного вторгнення виготовляють для захисників окопні свічки. Ініціатором цього став дев’ятикласник Максим, батько якого захищає Україну на фронті, а згодом до нього доєдналися й інші небайдужі односельчани. Відео тут.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору