Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

На Калущині будують житло для ВПО, які втратили дім внаслідок війни

На Калущині будують житло для ВПО, які втратили дім внаслідок війни

Нещодавно у Пійлі збоку адмінприміщення сільської ради з’явилася цегляна прибудова. Що це і для чого?

З’ясовував Інформатор.

Стало відомо, що незабаром там повинне з’явитися соціальне житло для людей з-поміж ВПО, які втратили свій дім внаслідок війни. Наприкінці минулого року між чеською громадською організацією “People in need” (“Людина в біді”) та Калуською міською радою був підписаний відповідний меморандум про співпрацю. Опісля у грудні почалися будівельні роботи, які тривають наразі. Планується, що відкриття відбудеться вже 1 травня цього року.

За словами депутатки міської ради, Оксани Савчук, раніше на меті було створити тут заклад дошкільної освіти, але через те, що прилеглої території для цього не достатньо, а також через наявність на ній лінії ГРП підвищеного тиску, від цієї ідеї вирішили відмовитися.

“Тепер тут повинні з’явитися 4 квартири площею по 36 квадратних метрів. І в першу чергу право на отримання цього житла матимуть люди з-поміж ВПО, які проживають у Пійлівському старостинському окрузі”, — розповіла Оксана Савчук.

Відомо також, що ці квартири будуть здаватися в оренду на рік. Йдеться про те, що ті, хто проживатимуть в них будуть оплачувати тільки комунальні послуги — газ, світло.

“Громадською організацією “People in need” кожну квартиру буде укомплектовано необхіднім мінімумом меблів та побутової техніки: ліжка, шафи, пральна машина, холодильник, плита, фен. А ще кожна квартира буде мати свій лічильник”, — додала вона.

Тож уже на навесні до нового дому заселяться нові родини.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору