Інформатор Калуш

ГРОШІ

Скільки витратили на сіль для доріг у містах Прикарпаття?

Скільки витратили на сіль для доріг у містах Прикарпаття?

Журналісти перевірили постачальників солі для комунальних підприємств Прикарпаття та порівняли вартість, за якою її купували бюджетним коштом. 

Що з цього вийшло, розповідає Інформатор, покликаючись на Галку.

Найбільшим покупцем солі за публічні кошти, тобто ті, які можна побачити у Prozorro, цього сезону на Прикарпатті стало івано-франківське КП “Муніципальна дорожня компанія“. Загалом придбано (або планується придбати) 5 тис. тонн на загальну суму 34,4 млн грн.

“Це — багато, особливо враховуючи той факт, що рекордну закупівлю у 25,5 млн грн підприємство оголосило 17 січня 2024 року (на момент написання цього тексту триває кваліфікація переможця з ціною за підсумками торгів у 16,5 млн, — авт.), у той час, як попередню, на 17,9 млн — за три місяці до того, в жовтні 2023″, — йдеться у матеріалі.

Великими покупцями технічної солі очікувано є також коломийське КП “Полігон Екологія” (1,2 млн), КП “Калушавтодор” (1,7 млн), долинський “Комунгосп” (0,5 млн), але не до порівняння з Івано-Франківськом. Це при тому, що площі Калуської та Франківської громад є однаковими, а Коломийської лише удвічі менша.

Щодо вартості солі, то вона виявилася несподівано різною. З огляду на чималий обсяг закупівлі, в середньому гарну ціну заплатив за сіль “Калушавтодор” (5,95 тис. грн за тонну).  А найдорожче за сіль платив Карпатський національний природний парк (10,5 тис. грн за тонну).

“Удачливим продавцем стало франківське ТОВ “Чумак-ІФ“. Це ж підприємство продавало свій вартісний товар в Печеніжин, а раніше – франківським комунальникам”, — пише видання.

Йдеться також, що за сезон чотири контракти на загальну суму в 1,78 млн уклало підприємство з Чернівеччини “Віктор-Ком Імпекс“, яке є постійним учасником тендерних закупівель принаймні з 2017 року.

Два контракти, зате аж на 18,4 млн грн уклало з дорожниками Калуша та Івано-Франківська львівське ТОВ “Зіо-Спорт”. Наразі воно є також потенційним переможцем ще однієї згаданої вище закупівлі “Муніципальної дорожньої компанії” з контрактом на 16,5 млн. Підприємство також не перший рік працює з бюджетними організаціями й спеціалізується на продукції для утримання доріг.

“Зіо-Спорт” неодноразово згадувалося в медіа, в тому числі в контексті антикорупційних розслідувань. Засновник підприємства Ігор Зюбрик є фігурантом кількох кримінальних проваджень. Одна зі справ буде незабаром слухатися у районному суді Львова.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору