Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Вільні духом – незламні навіки”: калушани вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні | ФОТОРЕПОРТАЖ

“Вільні духом – незламні навіки”: калушани вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні | ФОТОРЕПОРТАЖ

Сьогодні, 20 лютого, о 17:00 на площі перед пам’ятником Роману Шухевичу та меморіальним знаком Героям Небесної Сотні й пам’ятним стендом загиблим та зниклим безвісти військовослужбовцям відбулося вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні “Вільні духом – незламні навіки”.

Ділиться Інформатор.

На віче зійшлося багато небайдужих калушан, духовенство та представники місцевої влади.

Почалося все з театралізованого дійства, що символізувало початок Революції Гідності та перших полеглих Героїв, яких тепер ми знаємо і пам’ятаємо як Небесну Сотню. Зрежисирувало його четверо калушан Владислав Лесик, Денис Олексин, Максим Шульга та Іван Гук спільно з ансамблем танцю “Мереживо”.

Опісля калуське духовенство провело панахиду за полеглими Героями на Майдані та у війні проти росії за незалежність України, яка триває вже десять років. Також згадали калушанина Ігоря Дмитріва, який загинув під час перших сутичок в 2014 році.

Завершилось віче на творчій ноті. Калуський поет Богдан Сімків продекламував вірш про Небесну сотню, а наприкінці ансамбль викладачів Дитячої музичної школи виконав пісню “Тільки, щоб не даремно…”.

Частину віче ви також можете переглянути у нашому стрімі з місця події.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору