Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Мешканці Долини судяться з міською радою — борються за прибудинкову територію

Мешканці ОСББ у Долині через суд намагаються відстояти свою прибудинкову територію та захистити її від забудови. З адміністративним позовом до міської ради вони звернулися ще пів року тому. Але поки справа у суді “підвисла”, землю, на яку вони претендують, виставили на аукціон. Власник знайшовся швидко і днями прийшов на ділянку з бензопилою та екскаватором.

Детальніше розповідає Інформатор.

Дерева біля будинку №6 на вулиці Грушевського у Долині порізали кілька днів тому: посеред дня заїхала техніка із “господарями”, які взялися за роботу. Мешканці будинку зупинили їх із поліцією. Викликали двічі.

“Ця територія межує із ділянкою колишньої поліклініки на Грушевського, 4, яку підприємець викупив і хоче там будувати торгово-офісні приміщення, робити парковку і так далі. Йому замало там місця, тому знадобилася і наша прибудинкова територія”, — пояснює голова ОСББ “Затишний дім на Грушевського, 6” Оксана Винник.
  

 За її словами, конфлікт за землю тягнеться вже давно. Через ЦНАП заява була подана від ОСББ ще в грудні 2022 року. Але депутати неодноразово ігнорували голосування і рішення не набирало потрібної кількості голосів. Торік Долинська міська рада вирішила продати ділянку, площею 0,18 га, з аукціону.

“Йдеться про 11 “сотих” нашої прибудинкової території та 7 “сотих” землі, що біля будинку №17 на вулиці Богдана Хмельницького. Разом — 0,18 га”, — уточнює Оксана Винник.

На сайті Долинської міської ради є рішення про земельну ділянку площею 0,1808 га по вул. Грушевського (від 18.07.2023 № 2263-33/2023). Вірогідно, саме про цю територію йдеться сьогодні.

Відомо також, що ОСББ “Затишний дім на Грушевського, 6” відмову Долинської міської ради, оскаржує в суді. Відповідно до ухвали Івано-Франківського окружного адміністративного суду від 12 вересня 2023 року, йдеться про визнання відмови протиправною та зобов’язання міської ради до вчинення дій.

Цією ухвалою провадження по адміністративній справі відкрито та визначено, що розгляд справи суд буде здійснювати за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні).

“Станом на сьогодні кінцевого рішення по судовій справі немає. Але це не завадило міській раді провести аукціон та передати ділянку, на яку ми претендуємо, підприємцю”, — резюмує Оксана Винник.

Земельні торги відбулися 20 листопада 2023 року. За їх результатами підприємиці Любові Дичці за 85 500 гривень продали право оренди земельної ділянки на вулиці Грушевського. Тож, з її боку все начебто законно.

“Міська рада не мала права проводити цей аукціон”, — наполягають мешканці будинку.

Тож, коли на спірній території порізали дерева та почали рити котлован, люди заблокували цю роботу, написали дві заяви у поліцію. А тепер ще і звернулися до суду.

“Ми просимо суд припинити будь-які роботи на нашій прибудинковій території поки немає рішення окружного адміністративного суду”, — додає голова ОСББ.

За роз’ясненням ситуації Інформатор звернувся у Долинську міську раду. Щойно отримаємо відповіді — оприлюднимо в окремій публікації.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору