Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Наші Герої. Добірка інтерв’ю з калуськими захисниками

Наші Герої. Добірка інтерв'ю з калуськими захисниками

Протягом двох років від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну наші журналісти пильно стежили за всім, що відбувається в Україні. Висвітлювали знакові події нашого міста, показували цілком буденні, а часом і дивовижні речі, які тут відбуваються. Не стояли й осторонь теми війни. Ба більше, спілкувалися з нашими захисниками на важливі військові й цивільні теми. 

Сьогодні, в Інформатор вирішив зібрати в один матеріал 5 розмов з калушанами, які з початку війни захищають/захищали Україну.

Перша розмова відбулась у січні минулого року. Нашим співрозмовник став Влад Німак, відомий калуський музикант, митець і культурний менеджер. З осені 2022 року він воює в складі Української добровольчої армії оператором БПЛА. Поміж бойовими завданнями та навчанням Влад організовує по всій Україні благодійні події, на яких збирає кошти на дрони для свого підрозділу.

Більше у розмові: “Я б замінив слово люди на слово окупанти” — інтерв’ю з калуським добровольцем Владом Німаком

В березні цього ж року, в нас з’явилась можливість поспілкуватися з калушанином Юрієм Тимківом, який разом з молодшим братом Андрієм з перших днів війни вступили в калуську тероборону. Згодом вони відправились на Запорізький напрямок. Про перший рік на фронті, складнощі, будні й прогнози на майбутнє ми поспілкувались у матеріалі: “Ми точно змінилися і стали сильнішими” — інтерв’ю з добровольцем Юрієм Тимківом

Наприкінці літа 2023 до нашої редакції завітав ветеран АТО, ветеран російсько-української війни та автор книги спогадів про війну “Формула крові” — Ілля Тітко. У інтерв’ю поспілкувалися про адаптацію назад у цивільне життя, ПТСР, чим відрізняється російсько-українська війна у 2016 та 2023 році, а також про книгу.

Детальніше у матеріалі: “Фальшувати на війні неможливо!” | інтерв’ю з ветераном Іллею Тітком про війну, ПТСР і “Формулу крові”

Наприкінці осені в нашу імпровізовану студію завітав ще один молодий історик, й уже ветеран російсько-української війни — Захар Остап’юк. Предметом розмови з Захаром стали історичні лекції, ідея яких зародилась ще під час служби у війську. Також дізналися й цікаві факти про рідне місто й про те, за що сьогодні бореться Україна.

“Нарешті ми боремося за власні інтереси” — ексклюзивна розмова з істориком та ветераном Захаром Остап’юком

Також сьогодні, в річницю початку повномасштабного вторгнення, ми поспілкувалися з сапером Олександром Назаревичем. З березня 2022 року він також захищає нашу державу на Запорізькому напрямку в складі калуської бригади ТРО. Розмовляли про цивільні захоплення, важливість страху на війні, саперну справу й мотиви з якими він вирішив піти до війська.

Дивіться у інтрев’ю: “Боятися це нормально” — інтерв’ю з калуським військовим Олександром Назаревичем

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору