Інформатор Калуш

ТРЕШ

Калуський суд виніс вирок виховательці з Новицької ТГ

Калуський суд виніс вирок виховательці з Новицької ТГ

Жінка хотіла незаконно отримати компенсацію за те, що прихистила у себе внутрішньопереміщених осіб.

Пише Інформатор, посилаючись на судовий реєстр.

Мешканка села Берлоги, котра працює у дитячому садочку “Золотий ключик”, що знаходиться у Калуші з липня по вересень 2022 року зверталась до місцевого ЦНАПу з заявами про компенсацію коштів за розміщення ВПО. В результаті їй вдалось отримати 1 359 гривень грошової допомоги від Новицької сільської ради.

Також аналогічні заяви подавала у комітет Червоного Хреста України, де отримала 2 731 гривню допомоги. Згодом виявилось, що насправді що людина, яку вона ніби-то прихистила у себе вже давно перебувала закордоном. Від Червоного хреста жінка мала отримати тільки 240 гривень допомоги за період коли особа зі статусом ВПО дійсно мешкала у неї. Таким чином жінка нанесла організації 2 491 гривню шкоди.

Також виявилось, що допомогу від Новицької сільської ради вона теж не мала отримувати, бо внутрішньопереміщена особа про яку мовилось у заявах вже не жила у неї.

В результаті жінці винесли вирок у вигляді позбавлення волі строком на 1 рік. Проти звільнив її від відбування покарання встановивши їй іспитовий термін строком на 1 рік.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору