Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Чи дорого у Калуші залишати автомобіль на платній парковці? | ФОТОРЕПОРТАЖ

Чи дорого у Калуші залишати автомобіль на платній парковці? | ФОТОРЕПОРТАЖ

В довоєнні часи в Калуші досить рідко виникало питання “де б мені припаркувати своє авто”. У більшості дворів місця для того, щоб залишити авто було цілком достатньо. Проте, з початком повномасштабного вторгнення та несподіваного потоку вимушено переміщених сімей, які рятувалися від війни в нашому місті, місця стало суттєво менше. Що більше, потягнуло за собою проблему — паркуватися в Калуші багато людей стало не тільки “аби як”, але й у не передбачених для цього місцях.

Ділиться Інформатор.

Минав час, але проблема залишалась. Проте, є альтернатива — платні парковки. Саме по них сьогодні проїхались наші журналісти й дізналися вартість одного паркомісця для звичайних, і трошки більших авто.

  • Найцентральніша платна парковка знаходиться фактично під Площею Героїв. Ціни, як видно на фото, тут доволі демократичні. Що правда, від поганої погоди ця парковка не врятує — тут немає навісів.

Проте, вона не єдина у самісінькому центрі.

  • На вулиці Коцюбинського, поряд з відділенням Нової Пошти знаходиться ще одна. Тут ціни такі ж — 400 грн/місяць для легкових автомобілів, 450 для бусів, і 200 для мотоциклів чи мопедів.

  • Наступну платну парковку ми знайшли на вулиці Сівецькій, позаду Калуського РВ ДУ “Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України”. Тут одне паркувальне місце на добу для легкового авто буде вартувати 16 грн, а для бусів 18 грн. Також тут є місця під навісом і коштують вони на 2 грн дорожче від звичайних. Таким чином на місяць одне паркомісце тут вартуватиме: для легкових авто — 480 грн та 540 грн.

“Місць на парковці у нас є багато вільних. Але під накриттям у нас всі місця зайняті”, — поділився з нами охоронець парковки.

  • Також ми завітали на паркінг позаду Центрального відділення “Укрпошти” на проспекті Лесі Українки. Тут паркомісця помітно дорожчі. Для легкового авто на один день місце коштуватиме 20 грн, а для мінівена — 22 грн. Відповідно 600 і 660 грн на місяць.

“Місця тут стабільно є. Що правда, багато людей з початком війни виїхало і парковка навіть встигла побути майже пустою. Але їх доволі швидко заповнили авто людей, які стали вимушеними переселенцями”, — ділиться охоронець цієї парковки.

  • Завершили ми пошуки “на Посьолку”, а саме на вулиці Б. Хмельницького. Тут одне паркомісце коштує 20 грн/доба (для легкових авто), і 25 грн за буси чи мінівени. А якщо брати місячний абонемент, то вартість складатиме 550 і 600 грн/місце.

Як бачимо, не так вже й висока ціна за те, що ваше авто буде не тільки в безпеці, але й нікому не заважатиме.

Остап Микитюк
Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору