Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Петиція про присвоєння Героя України захиснику з Калущини

Петиція про присвоєння Героя України захиснику з Калущини

Для того, щоб підписати петицію, потрібно авторизуватися на сайті Президента України та натиснути “Підписатися”. Це займе всього кілька хвилин.

Пише Інформатор.

Кос Андрій Васильович — уродженець села Липа Калуського району — служив старшим солдатом, старшим навідником мінометної батареї 1-го штурмового батальйону 3-ї окремої штурмової бригади, воєнної частини А 4638.

У 2022 році чоловік вступив до лав захисників — до 3 окремої штурмової бригади — на посаду номера обслуги мінометного розрахунку. Із честю та гідністю він разом із побратимами боронив цілісність нашої держави на Донецькому та Запорізькому напрямках. Також у жовтні 2022 року він приймав участь у звільнені Херсонщини.

7 вересня 2023 року захисника перевели на посаду старшого навідника, а 2 жовтня йому присвоїли звання старшого солдата.

“Більше року (з листопада 2022 по грудень 2023) він брав участь у запеклих боях на Донеччині на Бахмутському напрямку та в населених пунктах Кліщіївка, Курдюмівка, Андріївка, Хромове. У боях показав себе відважним захисником та вірним побратимом, він неодноразово рятував хлопців, витягував їх та надавав усю можливу допомогу. Має нагороду “За поранення” (Наказ МОУ №1360 від 02.11.2023)”, — йдеться у тексті петиції.

Загинув Кос Андрій Васильович 9 грудня 2023 року під час виконання бойового завдання. На околицях населеного пункту Часів Яр у момент наведення міномету на ворога розпочався артилерійський обстріл, в ході якого ворожий снаряд влучив по вогневій позиції. Герой отримав осколкові поранення несумісні з життям.

Підписати петицію можна за посиланням.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

 

Нагору