Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Калуська громада провела Захисника Тараса Білогана в останню путь

Калуська громада провела Захисника Тараса Білогана в останню путь

Нагадуємо, що за фактом загибелі на війні Тараса БілоганаПетра Фітяка та Миколи Стефанишина у Калуській громаді оголосили про триденну жалобу з 29 лютого по 2 березня 2024 року.

Пише Інформатор, покликаючись на очільника громади Андрія Найду.

Калуська громада провела Захисника Тараса Білогана в останню путь

Тарас Білоган народився 7 лютого 1990 року в селі Долиняни, що на Рогатинщині. Його батьки згодом переїхали до Калуша, тож у перший клас Тарас пішов у Калуську школу №10. Потім навчався у Львівському професійно-технічному училищі №34.

Коли розпочалося повномасштабне вторгнення, чоловік працював у Микуличині. Проте, повернувся до Калуша, аби стати на захист України.

У вересні 2022 року воїн отримав поранення на Херсонщині. Після чергової контузії — проходив лікування в госпіталі міста Умань, де познайомився зі своєю дружиною Анною.

Солдат Тарас Білоган служив старшим навідником протитанкового взводу механізованого батальйону. Вірно ніс службу, був відданий військовій присязі.

Зі слів побратимів — Воїн, ризикуючи власним життям, завжди до останнього був на бойових позиціях. За півтора роки захищав Україну на різних напрямках: Донецькому, Херсонському та Запорізькому.

Помер у лікарні міста Запоріжжя 22 лютого цього року.

Сьогодні громада віддала шану Героєві. Сьогодні в останню путь героя проводили родичі, друзі, побратими та небайдужі калушани. Присутні були священнослужителі й мер міста.

 

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору