Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Калушу потрібно більше камер відеонагляду. Ті, що є, не зчитують обличчя і номерні знаки

камери

Торік у Калуші планували на 600 тисяч гривень закупити нових відеокамер для встановлення їх по місту. Але компанія-виробник виявилася підсанкційною, тому закупівлю не провели. Поліція Калуша сьогодні звернулася до керівництва міста з проханням виділити відповідне фінансування у цьому році.

Повідомляє Інформатор.

Як повідомив начальник Калуського відділу поліції Сергій Харін, наразі в громаді є 98 відеокамер. Лише 11 із них здатні розпізнавати номерні знаки автомобілів і жодна — не розпізнає облич.  До прикладу, в Коломиї, камер загалом є 130, 32 із яких уміють розпізнавати номерні знаки.

З кожним роком поліція все більше використовує камери відеоспостереження у своїй діяльності, тому є необхідність збільшувати кількість камер у громадських місцях, парках, освітніх закладах і комунальних об’єктах, на дорогах.

За словами полковника, системи відеонагляду допомагають не тільки боротися з порушеннями, а й запобігати їм. І це потрібно не тільки поліції, а і самим мешканцям громади. Адже камери не лише “залякують” потенційних правопорушників та забезпечують моніторинг 24/7 , а і можуть бути використані для оповіщення про певні скупчення людей, допомагають якісніше організовувати систему патрулювання та оперативно реагувати на певні події. Крім того, камери допомагають в розслідуванні злочинів, особливо тих, де наявні потерпілі, крадіжки, хуліганські дії.

“Потрібно розгалужувати цю систему, бо результати дають дуже суттєвий вплив”, — зазначив Сергій Харін.

Минулого року такі плани в громаді були. Було передбачено 600 тисяч гривень. Якщо цього року вишукати таку ж суму коштів, то близько 10 камер можна було би придбати. Це може бути обладнання українського виробника.

“Цього року це питання ще взагалі ніде не розглядалося, тому я прийшов просити депутатів звернути на нього увагу”, — прокоментував Сергій Харін Інформатору. 

Він також зазначив, що загалом у поліції є пропозиції щодо встановлення 60-ти камер і це дійсно потрібно громаді. Але оскільки це великі гроші, то зараз може йтися про меншу кількість засобів з поступовим їх збільшенням у наступні роки.

Депутати міської ради прохання правоохоронця не коментували.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору