Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Перейменування вулиць і вшанування Героїв в Голині буде після війни

Перейменування вулиць і вшанування Героїв в Голині буде після війни

Представник села пояснив, чому в Голині громада виступила проти перейменування частини вулиці та присвоєння імені загиблого Героя місцевому стадіону. 

Обидва рішення сьогодні розглядали на сесії міської ради і не затвердили, повідомляє Інформатор.

Нагадаємо, що присвоїти стадіонові ім’я Василя Завадецького пропонувала його дружина. Згодом від неї надійшла пропозиція щодо перейменування частини вулиці 600-річчя Голиня на честь її полеглого чоловіка. І якщо по першій ініціативі після певних дискусій було начебто досягнуто компромісу, щодо перейменування вулиці мешканці села категорично були проти. Серед аргументів — назва вулиці присвячена історичній даті, яку не можна зараз затерти; загиблих воїнів із села — багато, а вшановувати вибірково це, як мінімум, неетично.

“Спротив у громаді пішов після того, як зайшла мова про перейменування не лише стадіону, а й вулиці”, — пояснює депутат Калуської міської ради Іван Мазурик, який є мешканцем Голині.

Він додає: зараз у село везуть загиблого воїна, який якраз жив на вулиці 600-річчя Голиня…

“Громада сьогодні була готова їхати на сесію з вимогою не перейменовувати в селі нічого. Я пообіцяв, що роз’ясню депутатам і такі рішення прийняті не будуть. Після закінчення війни повернемося до питання вшанування Героїв, бо зараз ми не можемо вшановувати одного і принижувати інших”, — пояснив Іван Мазурик.

Зараз село втратило на війні вже 11 своїх захисників. І дай Боже, щоб ця кількість більше не зростала. Але війна триває… Тому громада й наполягає на відтермінуванні питання вшанування Героїв.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору