Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Петиція про присвоєння Героя України захиснику з Долинщини

Петиція про присвоєння Героя України захиснику з Долинщини

Петицію ініціювала матір загиблого Героя із села Княжолуки, що на Долинщині. На сайті Президента петиція з’явилась 27 лютого.

Пише Інформатор.

“Прошу Вас, присвоїти звання Герой України (посмертно) хороброму захиснику нашої Батьківщини і моєму єдиному сину військовослужбовцю Гринчишину Роману Ярославовичу”, — звертається матір.

Роман Гринчишин служив командиром відділення 1 кулеметного взводу роти вогневої підтримки 24-ї окремої механізованої бригади імені Короля Данила.

Роман Гринчишин був призваний на військову службу 5 березня 2021 року. Майже 3 роки боронив цілісність нашої держави.

Ще при житті за наказом Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного був нагороджений почесним нагрудним знаком “Золотий хрест” і медаллю “За оборону Бахмута”.

Загинув у бою 15 листопада 2023 унаслідок ворожого обстрілу противника у населеному пункті Шуми Бахмутського району Донецької області.

“Я пишаюсь своїм сином, він був опорою, підтримкою та взірцем для багатьох. Був найкращим сином, другом, побратимом та товаришем. Роман усе віддав за нас із вами, за вільну Україну та мир, віддав своє життя, маючи ще стільки планів та нездійсненних мрій. Для рідних і всіх хто його знав, він був та є справжнім Героєм”, — додає матір.

Підписати петицію можна за посиланням.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору