Інформатор Калуш

ВЛАДА

У Калуші завершують будівництво нової автостанції

У Калуші завершують будівництво нової автостанції

На вулиці Ринковій відкриють автостанцію на сім платформ з залою очікування, комерційними приміщеннями та паркінгом.

Повідомляє Інформатор.

Зараз вже видно, як завершилось будівництво, а працівники переходять до робіт з облаштування благоустрою. Всередині ще тривають роботи. Мер міста Андрій Найда поділився у коментарі виданню Бліц info, що відкриття станції планують в середині, або наприкінці весни.

Нова автостанція є приватно-державним партнерством між ПП “СТАРВБУД” та Калуською міською радою. Влада виділила для підприємця ділянку під будівництво його коштом. Також міська рада передбачила фінансування на облаштування приміщень, які використовуватимуть пасажири, робочих місць працівників та на виплати заробітних плат протягом перших двох місяців. Загалом передбачена сума коштів становить 879 525 гривень.

Детальніше про це у матеріалі: Калуська автобусна станція запрацює у наступному році.

Підприємець отримуватиме кошти здаючи в оренду комерційні приміщення, котрі перебуватимуть у його власності. Вони становлять понад 80% від загальної площі станції. Громада зароблятиме в основному з продажу квитків на рейси. У власності міста перебуватиме зала очікування, туалети, диспетчерська і квиткові каси — це менш як 20% будівлі.

Загалом одноповерхове приміщення станції має 1 175 квадратних метрів. Додатково на території біля будівлі облаштують сім платформ для посадки й висадки пасажирів, місця для стоянки автобусів та паркінг для автомобілів.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору