Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Учні Калуського ліцею №1 завершують розфарбовувати тубус для благодійної акції

В рамках благодійної ініціативи від калуської молодіжної ради можна виграти тубус розмальований школярами.

Ділиться Інформатор.

Нещодавно ліцей отримав свій тубус для розфарбовування. Учні не стали гаяти часу та під керівництвом викладачки гуртка з моделювання іграшок сувенірів Волошин Іванни розпочали роботу.

“Як лишень принесли тубус до школи, то всім було цікаво. Всі його розглядали, відкривали, щось це таке, що діти вперше бачили”, — ділиться викладачка.

Спочатку вони підготували полотно заґрунтувавши поверхню. Після цього розпочали малювання від великих до менших деталей. На тубусі вирішили зобразити голубе небо та соняхи. Особливу увагу приділяли кольорам, щоб все виглядало красиво.

“Зараз сонях це дуже популярна українська квітка. Ще на початку вторгнення була історія, щоб окупанти ставили собі в кишені насіння соняха, щоб проросла квітка. Тому якось так виникла така ідея”, — каже Іванна.

Над розфарбовуванням працюють Шалганов Артур — учень 8-А класу, Матвєєва Аліна учениця 6-Б класу, Дарина Масляк учениця 5-Б класу. Учні діляться, що не мають великого досвіду у малюванні, проте старались робити усе якісно.

Цей тубус, серед інших, можна виграти за донат від 100 гривень на монобанку за посиланням. Також можна викупити саме його за унікальний донат на банку — для цього потрібно сконтактувати з організаторами за номером телефону: 099 461 60 45.

Розіграш тубусів проводиться в рамках акції “Мистецтво заради Перемоги” від Молодіжної ради при Калуській міській раді. Молодь віддала у заклади освіти 14 тубусів від артилерійських снарядів, щоб діти їх розмалювали. Після цього їх хочуть розіграти для закупівлі fpv-дронів для аеророзвідників служби безпілотної авіації УДА, де служить калушанин Влад Німак.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору