Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Калущині потрібна єдина система відеонагляду. Дві громади вже дали згоду

Калущині потрібна єдина система відеонагляду. Дві громади вже дали згоду

Поліція Калуша має пропозицію щодо об’єднання в єдину систему камер відеонагляду по місту і довколишніх громадах. Було б добре, якби у силовиків був доступ до камер, які встановлені на комунальних закладах, бюджетних установах та інших суб’єктах господарювання.

Про це йшлося на сесії міської ради, повідомляє Інформатор.

“Є пропозиція об’єднати в єдину систему камери, які встановлені на комунальних закладах, бюджетних установах  та інших суб’єктах господарювання й надати доступ до цієї системи і муніципальній варті, і поліції”, — зазначив керівник Калуського відділу поліції Сергій Харін.  

За його словами, використання камер окремими людьми не має значного впливу. А надання доступу поліції до цих відеопотоків не дуже сильно вплине на навантаження трафіку конкретного користувача. А от об’єднавши все це в єдину систему, можна досягти суттєвого покращення роботу по охороні громадського порядку.

“Верхнянська і Новицька територіальні громади теж мають певну кількість камер відеоспостереження і попередньо вже дали згоди на підключення до нашого ситуаційного центру”, — резюмував полковник.

Нагадаємо, що в Калуші поліція має доступ до 98 камер відеоспостереження. Жодна з них не здатна розпізнавати обличчя і лише незначна частина розпізнає номерні знаки. Водночас поліція клопоче, щоб у громаді цього року виділили хоча б 600 тисяч гривень на придбання та встановлення додаткових камер відеонагляду.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору