Інформатор Калуш

ДОЛИНА

Замкнене коло: скаргу мешканців Долини з урядового рівня спустили на місцевий

Замкнене коло: скаргу мешканців Долини з урядового рівня спустили на місцевий

Мешканці Долини у питанні боротьби з будівництвом двох МАФів дійшли вже до Уряду та інших державних органів. Кажуть, що будуть боротися й далі, бо мер “ветує все, що йому заманеться”.

Пише Інформатор.

На початку лютого на вулиці Січових Стрільців у Долині почали встановлювати кіоск. Мешканці будинку виступили проти, адже споруда, фактично, “лізе” їм до вікон. Також мова йшла про знищення зеленої зони. Мешканці пішли до мерії та вимагали громадських слухань. Також — офіційно зареєстрували скаргу. Зверталися люди і до поліції та прокуратури: просили перевірити, чи встановлення тимчасової споруди для провадження підприємницької діяльності відповідає чинному законодавству. Зрештою, суд заборонив проводити земляні та будівельні роботи на прибудинковій території будинку №1 по вулиці Січових Стрільців в місті Долині. Земляні та будівельні роботи мали бути зупинені.

“Уже після заборони суду на колективне звернення жителів будинку №1 майдану Січових Стрільців від 28. 02. 2024 р. міський голова дає відповідь, що територія, на якій розміщується МАФ, не входить до прибудинкової території цього будинку. Посилаючись на рішення виконкому від 19.12.2023. № 845 “Про встановлення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності” ФОП Олійнику В. І. надано дозвіл на встановлення двох МАФів, а відділом містобудування та архітектури видано паспорти прив’язки. Виходить, якщо земельна ділянка не входить до прибудинкової території, то перед вікнами жителів, руйнуючи зелені насадження можна творити, що заманеться і на це міський голова дає своє добро. Нагадаємо, що сесія міської ради більшістю депутатів скасувала дане рішення виконкому. Однак, ані думка громади, ані рішення депутатів Івана Диріва не цікавлять. Він ветує, все що йому заманеться. Мабуть таким чином назбирує собі “дивіденди”, — написала у соцмережі Анастасія Петровська.

Вона називає відповідь міського голови шокуючою та переконана, що, якби не масштабний розголос та стійка позиція частини депутатів, то всі рішення щодо МАФів були б уже схвалені.

“Відстоюючи свої права, мешканці звернулися на Урядову “гарячу лінію” Державної інспекції архітектури та містобудування України. Їхнє звернення було направлено за компетенцією — знову ж таки до виконкому Долинської міської ради. Що буде далі покаже час і суд. Частина депутатів та громадських активістів в жодному разі не дозволять таким проявам самовладдя нинішнього мера і закликають всіх депутатів міської ради визначитися, на чиєму вони боці — громади чи абсурдних рішень Диріва”, — пише мешканка громади.

Нагадаємо, днями у Долині відбулася дуже емоційна сесія міської ради. Вона одразу розпочалася зі сварки: депутати й очільник громади не могли зійтися на порядку денному. А далі було багато виступів і від представників депутатського корпусу, і від мешканців міста, які теж прийшли на сесію. Зрештою зайшло про недовіру міському голові.

Читайте також — Мешканці Долини хочуть зупинити будівництво градирні. Депутати не знають, коли дали на це дозвіл.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору