Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Роботи зупинені: будову МАФу у Долині заборонив суд

Роботи зупинені: будову МАФу у Долині заборонив суд

На початку лютого на вулиці Січових Стрільців у Долині почали встановлювати кіоск. Мешканці будинку виступили проти розміщення тимчасових споруд перед їхніми вікнами та на прилеглих територіях — адже споруда, фактично, “лізе” їм до вікон. Також мова йшла про знищення зеленої зони. Мешканці пішли до мерії та вимагали громадських слухань. Також — офіційно зареєстрували скаргу.

Пише Інформатор.

Через три дні після скарги Долинська міська рада відповіла: дозвіл на встановлення двох тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності надав виконавчий комітет, а відділ містобудування та архітектури видав паспорт прив’язки тимчасових споруд.

Опісля — мешканці звернулися до поліції та прокуратури. Просили перевірити, чи встановлення тимчасової споруди для провадження підприємницької діяльності відповідає чинному законодавству.

Стало відомо, що ухвалою Долинського районного суду заборонено проводити земляні та будівельні роботи на прибудинковій території будинку №1 по вулиці Січових Стрільців в місті Долині.

До суду з позовною заявою звернувся власник квартири будинку, перед вікнами якого й розпочали зведення тимчасової споруди. Звернувся він із вимогою знесення, на його думку, самовільно збудованої споруди.

Разом із позовною заявою він подав заяву про забезпечення позову. У заяві він зазначив, що внаслідок проведення будівельних робіт, за вказаною вище адресою, вже знищено більшу частину зелених насаджень. А також — порушено систему водовідведення, що призводить до затоплення підвальних приміщень. Невживання заходу забезпечення позову у виді заборони вчиняти певні дії може зробити неможливим у майбутньому виконання рішення суду.

Станом на сьогодні, 27 лютого, ухвалу суду Державна виконавча служба виконала. Земляні та будівельні роботи зупинені.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору