Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

МАФ у Долині “росте”. Люди з відпискою мерії пішли у прокуратуру

Кіоск перед вікнами мешканців на майдані Січових Стрільців продовжують встановлювати.  Скарга місцевих мешканців у міську раду нічого не дала. Тож, люди звернулися у поліцію та прокуратуру.

Повідомляє Інформатор.

Минулого тижня мешканці Долини офіційно зареєстрували скаргу та вимагали зупинити встановлення тимчасової споруди на майдані Січових Стрільців. Споруда, нагадаємо, фактично “лізе” людям у вікна. Крім того, йдеться про знищення зеленої зони. У мерії їм пообіцяли розглянути питання.

Через три дні після скарги Долинська міська рада відповіла: дозвіл на встановлення двох тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності надав виконавчий комітет, а відділ містобудування та архітектури видав паспорт прив’язки тимчасових споруд.

До слова, рішення виконкому датоване 19 грудня 2023 року і паспорти прив’язки були оформлені у той же день.

Людей така відповідь не влаштувала, адже вони хотіли від влади організації громадських слухань та зупинення встановлення МАФів. Натомість — отримали відписку. Будівництво тим часом продовжується.

Мешканці написали скаргу в поліцію та прокуратуру — просять перевірити, чи встановлення тимчасової споруди для провадження підприємницької діяльності відповідає чинному законодавству.

У документі йдеться, що при виконанні даних робіт є ознаки порушення низки законодавчих норм, зокрема Закону України “Про регулювання містобудівної діяльності”, Закону України”Про благоустрій населених пунктів”. Крім того, план детального планування території чи план зонування цієї території, не затверджувались Долинською міською радою, а отже не було громадського обговорення.

“Ділянка, на якій виконуються роботи по встановлення тимчасової споруди, є територією, прилеглою до житлового будинку із зеленими насадженнями, які повністю знищені, а на їхньому місці улаштовано фундамент”, — пояснюють правоохоронцям мешканці Долини.

На час перевірки люди просять призупинити виконання відповідних робіт, а у випадку виявлення порушень чинного законодавства ініціювати притягнення до відповідальності винних осіб.

“Очікуємо на реакцію правоохоронних органів та все ж сподіваємось, що на черговій сесії депутати проголосують за скасування рішення виконкому”, — прокоментувала Інформатору Вікторія Васильків.

Нагадаємо, що наприкінці грудня у Долині на розгляд сесії був винесений проєкт рішення Про заборону розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності на території Долинської громади. Згідно з цим документом, було запропоновано заборонити розміщення тимчасових споруд у центральній частині міста Долини, у тому числі — і на вулиці Січових Стрільців. Депутати міської ради рішення підтримали практично без обговорень. Під час голосування “утримався” лише міський голова, всі інші присутні були “за”. Рішення мало би набути чинності з моменту його прийняття, але міський голова Іван Дирів наклав на нього вето.

Тетяна Кіндюх 

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору