Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

На Прикарпатті горіло три гектари полів. Порушників штрафують

На Прикарпатті горіло три гектари полів. Порушників штрафують

Минулої доби рятувальники 30 разів виїжджали ліквідовувати пожежі в екосистемах на території Івано-Франківської області. У Калуші оштрафували палія.

Повідомляє Інформатор.

За інформацією обласного управління ДСНС, загальна площа всіх пожеж за 29 лютого складає понад 3 гектари.

“Працівники ДСНС постійно проводять рейди щодо заборони спалювання сухої трави. Так, вчора у територіальних громадах області було виявлено 4 правопорушників, на яких складено адмінпроатоколи, а з початку 2024 року інспекторським складом ГУ ДСНС в області притягнуто до адміністративної відповідальності 13 паліїв сухої трави”, — йдеться в повідомленні.

На території Калуського району щодня проводяться рейди в природних екосистемах. Але, кажуть вогнеборці, ні численні попередження, ні адміністративна відповідальність, не зупиняє людей — вони продовжують за допомогою вогню “боротися” із сухою рослинністю.

Нагадуємо, що самовільне випалювання сухої рослинності заборонено законом. Штраф у разі порушення статті 77-1 КУпАП становить від 3060 до 6120 гривень. Й учора одного палія на Калущині оштрафували.

Працівники ДСНС закликають громадян не спалювати суху траву та сміття! Загоряння сухої рослинності виникає через порушення громадянами правил пожежної безпеки під час проведення сільськогосподарських робіт на власних присадибних ділянках. Такі методи шкодять екосистемі, вбивають тварин, живу природу та призводять до загибелі людей!

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору