Інформатор Калуш

ДОЛИНА

У Долині під тиском депутатів змінили порядок денний засідання сесії

У Долині під тиском депутатів змінили порядок денний засідання сесії

Не завершили одну, але розпочати іншу. У Долині сьогодні зі сварки розпочалася сесія міської ради.

Розповідає Інформатор.

Кілька днів тому чергове засідання ради перервала повітряна тривога, після завершення якої депутати уже не зібралися. Відтак, засідання вирішили продовжити в інший день. Але сьогодні скликали позачергову сесію — з новим порядком денним. Міський голова Іван Дирів зазначив, що буде йтися про шість питань, а також нададуть слово представникам громади, які прийшли на засідання.

“Це позачергова сесія і порядок денний не передбачає включення інших питань, але якщо є громадяни, то давайте найперше вислухаємо їх. Тобто пропоную внести питання “Різне”, — запропонував очільник громади.

Депутати цю пропозицію підтримали. А відтак Максим Новосельський запропонував заслухати ще звіт депутатської комісії про перевірку об’єктів, на яких були проведені роботи за рахунок бюджету, та внести у порядок денний два питання про скасування рішення виконкому щодо встановлення тимчасових споруд.

“Вони є в порядку денному чергової сесії. Пропоную їх розглянути на цій сесії, бо чомусь ми не могли сьогодні зробити друге пленарне засідання, а зробили позачергове. А люди чекають на ці рішення”, — пояснив депутат.

Також він запропонував включити у порядок денний рішення про мораторій на встановлення МАФів у Долинській громаді, яке також залишилося у порядку денному чергової сесії.

Іван Дирів спробував наполягти, що перекидати питання чергової сесії у позачергову — це порушення регламенту.

“Я не приймаю таку пропозицію, бо вона не відповідає ні закону, ні регламенту”, — резюмував він.

У залі почалися суперечки. Голову звинуватили, що він “скриває” і “заминає” певні питання. Земельні, зазначив депутат Михайло Зелінський, не розглядалися ще з листопада минулого року.

“Ставте у порядок денний. Або давайте починаємо чергову сесію , яку ми не завершили”, — наполіг він.

Далі міському голові пригадали, що він заветував рішення ради, яким мали заборонити встановлення двох МАФів у Долині, а також — що мешканці громади змушені судитися з місцевою владою і таких рішень — “купа”, а в бюджеті на їх виконання закладено понад мільйон гривень на рік.

Читайте такожМешканці Долини судяться з міською радою — борються за прибудинкову територію

“Аби ніхто не думав, що міський голова щось ховає, як бреше Максим Михайлович, ну то питань нема — я поставлю  пропозицію, а шановші депутати нехай визначаються… Хоча, на мою думку, це не відповідає ні закону, ні регламенту”, — зрештою зазначив Іван Дирів.

Пропозиції Максима Новосельського поставили на голосування і таки внесли у порядок денний нинішнього засідання. Тож, після цього порядок денний затвердили в цілому та розпочали роботу.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору