Інформатор Калуш

ДОЛИНА

Люди скаржаться на “депутатську” прибудову у Долині, мер доручив розвалити

Люди скаржаться на прибудову у Долині, мер доручив розвалити

У Долині на засідання сесії міської ради прийшли мешканці вулиці Обліски, 18, які поскаржилися на сусіда — одного з мешканців першого поверху. Він добудував собі ще одну квартиру, кажуть люди, і через це у багатоповерхівці тріскають стіни.

Розповідає Інформатор.

Люди твердять: чоловік самовільно зробив незаконну прибудову до своєї квартири, внаслідок чого руйнується будинок.

“Вже є дві тріщини в стіні і ми переживаємо, що якщо не вжити заходів, то в подальшому може відбутися руйнація несучої стіни в будинку. Від цього можуть постраждати наші квартири і може бути завдано шкоди нашому життю і здоров’ю”, — зазначила представниця будинку.

Відтак вона попросила міську владу створити комісію із залученням архбудконтролю та архітектури і провести детальну перевірку. Також жінка заявила, що цей самий сусід їздить автомобілем по газонах.

“Він їздить просто попід будинки — зробив ще одну дорогу. Добудував ще одну квартиру! Веде себе настільки зухвало, що так далі бути не може. Якщо у нього є на це документи, то покажіть їх нам, якщо ні — то зробіть щось. Бо в нас як у співмешканців він жодних погоджень не підписував”, — заявила долинянка.

Як стало відомо, скаржаться люди на Руслана Кренціва, якого вважають депутатом міської ради. Насправді він є старостою Рахинянського старостинського округу, а відповідно — членом виконавчого комітету Долинської міської ради.

Міський голова Іван Дирів дав доручення одразу після сесії виїхати на місце з інспекцією.

“Доручаю прямо зараз з’ясувати разом із мешканцями будинку та покликати Руслана Васильовича (Кренціва, — ред.), якщо він є. Це сьогодні після сесії зробити. Якщо, не дай Бог, там щось незаконно, або не відповідає — у нас є нова техніка, яку ми придбали, в “Комунгоспі”, в “Водоканалі”, прошу розвалити це діло. Отако, офіційно кажу. Якщо ж там дійсно є документи і відповідає закону, то, відповідно, ми нічого не зробимо. Прошу, щоб архітектура, будконтроль і інспекція пішли на місце і все поміряли, переглянули документи і дали людям відповідь”, — зазначив голова громади.

Фото ілюстративне

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору