Інформатор Калуш

ТРЕШ

На Прикарпатті судитимуть лікарку, яка зняла свого сина з військового обліку

На Прикарпатті судитимуть лікарку, через яку здорового призовника виключили з військового обліку

Йдеться про мешканку Тисмениці — 50-річну лікарку-отоларингологиню, яка обіймала посаду заступниці голови ВЛК при Івано-Франківському районному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки.

З даними правоохоронців, використовуючи своє службове становище та зловживаючи впливом, вона вчинила корупційне правопорушення, пише Інформатор.

Слідчі з’ясували, що лікарка вплинула на членів ВЛК, щоб внести в карту обстеження та медичного огляду 27-річного військовозобов’язаного чоловіка недостовірні дані, а відтак видати неправдивий висновок комісії про непридатність до військової служби. На підставі підроблених медичних документів призовника було виключено з військового обліку.

“50-річній лікарці слідчі оголосили підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 369-2 Кримінального кодексу України. Йдеться про зловживання впливом. Наразі досудове розслідування триває. Слідчі з’ясовують причетність підозрюваної до інших аналогічних правопорушень, а також встановлюють відношення інших членів ВЛК до протиправної діяльності з метою притягнення їх до відповідальності”, — зазначають правоохоронці.

У Спецпрокуратурі Західного регіону повідомили, що заступниця голови ВЛК “купила” у колег висновок про непридатність до військової служби для свого сина. І ця “послуга” обійшлася їй у 1000 доларів США.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору