Інформатор Калуш

ВЛАДА

Мер Калуша переклав вину за бездоріжжя в місті на… активістів

Мер Калуша переклав вину за бездоріжжя в місті на... активістів

Під час засідання сесії депутатка спитала міського голову, коли в Калуші відремонтують дороги. Він у відповідь заявив, що маємо жити у таких реаліях, бо представники ініціативної групи кричали, що доріг не треба.

Детальніше розповідає Інформатор.

Із запитанням до голови громади під час засідання сесії звернулася депутатка Оксана Гук. Зазначила, що її запитання — від мешканців громади, від водіїв щодо стану доріг у місті Калуші:

“Ви прекрасно всі його бачили. Це просто нереальна ситуація. На жаль, вони гірші, ніж у зоні відповідальності. Ми (депутати. — авт.) часто чуємо від наших родичів, знайомих запитання: “Що з нашими дорогами?”, “Коли їх зроблять?” 

Також вона звернула увагу на те, що після проведення деяких ремонтних робіт на території громади комунальники на тривалий час залишають засипані гравієм ділянки, що також є неправильним.

На сесії міської ради цього дня було двоє представниць ініціативної групи. Тож, відповідаючи на запитання депутатки, міський голова Андрій Найда зазначив:

“Пригадаємо, у нас є представники ініціативної групи, які кричали: “Нам не треба доріг”, “Нам не треба тротуарів”. Держава забрала у відповідності до всіх тих різних ініціативних груп військове ПДФО військове. Наша громада втратила 80 мільйонів гривень. Практично у всіх позабирали. Ми забрали гроші від доріг, від бруківки, ми все забрали. Ми залишили лише копійки на утримання доріг і сказали, що цього року буде лише утримання доріг, щоб хоч трохи зберегти той проїзд. Не буде ні капітальних ремонтів, не буде нічого — ми кошти спрямували, 53 мільйони, на ЗСУ і підтримку родин. Тобто маємо жити зараз у цих реаліях”.

Нагадаємо, що Калуська міська рада схвалила та направила звернення до Президента, Прем’єр-міністра та Верховної Ради України щодо призупинення деяких норм Закону щодо обігу земель сільськогосподарського призначення. Також під час сесії стало відомо, що у місті цього року планують обстежити 77 ліфтів. Технічний огляд та експертне обстеження роблять один раз на два роки.

Нагадаємо також, що у Калуші громадськість вимагає створити комунальним підприємствам наглядові ради. Міська влада наче й не проти, тим паче, що і законодавство відповідне є. Але на рівні міста процес рухається не так швидко, як цього хотілося би ініціаторам. Більше того — розроблене ними положення було вщент розкритиковане у стінах мерії. Що ж це за наглядові ради мають бути, хто до них зможе увійти, на яких умовах, хто лобіює це питання — дізнавався Інформатор. Детальніше про це — у статті “Навіщо комунальним підприємствам у Калуші наглядові ради?”

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору