Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У Ріп’янському лісництві дозволили рубку на 144 гектарах лісу

Санітарно-вибіркову рубку цього року планують на території Ріп’янського лісництва. Проводитимуть її не на одній суцільній площі, а у різних кварталах та виділах. Мінімальна площа — 1,1 га, максимальна — 28,5.

Детальніше розповідає Інформатор.

Дозвіл на спеціальне використання природних ресурсів в селах Ріп’янка, Мислів та Яворівка надали депутати Калуської міської ради. Відповідно до рішення, за яке вони проголосували 29 лютого, дозвіл надано спеціалізованому лісомисливському науково-дослідному природно-заповідному господарству “Чорний ліс” і він буде чинним увесь рік.

Оскільки територія, на якій планується заготівля деревини, знаходиться у межах природно-заповідного фонду місцевого значення “Чорний ліс”, то ліміти затверджені управлінням екології та природних ресурсів Івано-Франківської обласної державної адміністрації. Документ датований 28 грудня 2023 року.

“Спеціалізованому лісомисливському науково-дослідному природно-заповідному господарству “Чорний ліс” використовувати природні ресурси згідно з чинним законодавством та в межах затверджених управлінням екології та природних ресурсів Івано-Франківської обласної державної адміністрації ліміту від 28.12.2023 року на використання природних ресурсів у межах території природно-заповідного фонду загальнозоологічного заказника місцевого значення “Чорний ліс” на 2024 рік”, — йдеться у рішенні Калуської міської ради.

Зазначимо, що тим самим розпорядженням ОДА, зафіксовано подібні плани у Завійському лісництві: санітарно-вибіркова рубка можлива на 37 гектарах лісу, а ліміт визначено на рівні 861 кубічного метра.

Нещодавно йшлося, що в Чорному лісі виявили незаконну вирубку дерев.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору