Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Калуська громада попрощалась із полеглим Героєм Олександром Частокольським

Калуська громада попрощалась із полеглим Героєм Олександром Частокольським

23 січня цього року, у результаті ворожого артилерійського обстрілу на Донеччині, Герой загинув, отримавши поранення несумісні з життям.

Пише Інформатор, покликаючись на очільника громади Андрія Найду.

Олександр Частокольський народився у 1983 році на Кіровоградщині. Згодом його родина переїхала до Калуша, де Олександр здобував освіту в школі, а опісля — у професійному училищі. Закінчивши навчання він проходив строкову службу в армії.

На захист рідної землі солдат Олександр Частокольський став у перші дні повномасштабного вторгнення – 1 березня 2022 року. Служив телефоністом-лінійним наглядачем відділення зв’язку взводу зв’язку військової частини. Вдома Героя чекала донька, рідні, близькі й друзі.

Захисник кілька разів отримував поранення. Командування пропонувало Олександрові Частокольському зайняти більш тилові позиції, але він не погоджувався. До самого кінця він перебував на передовій, поряд зі своїми побратимами.

Сьогодні, 4 березня,  в останню путь Олександра Частокольського проводила родина, друзі та небайдужі. Героя поховали на Алеї Слави міського кладовища.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору