Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Президент погодив кандидатуру Залужного на посаду посла у Великій Британії | ДОПОВНЕНО

Президент погодив кандидатуру Залужного на посаду посла у Великій Британії

Колишній головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний буде послом у Великій Британії. Президент України Володимир Зеленський погодив його кандидатуру.

Про це йдеться у повідомленні Міністерства закордонних справ України, передає Інформатор.

“У четвер, 7 березня 2024 року, Президент України погодив кандидатуру Валерія Залужного на посаду Надзвичайного і Повноважного Посла України в Сполученому Королівстві Великої Британії та Північної Ірландії. Міністерство закордонних справ України спрямувало британській стороні відповідний запит на агреман”, — йдеться в офіційній інформації.

Нагадаємо, 8 лютого президент України Володимир Зеленський і головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний провели зустріч, за підсумками якої стало відомо про зміну в керівництві ЗСУ. Новим головкомом призначили командувача сухопутних військ генерала Олександра Сирського.

Після цього Зеленський присвоїв Валерію Залужному звання Героя України.

Доповнено: у вечірньому відеозверненні глава держави підтвердив готовність відправити Валерія Залужного послом.

“Сьогодні погодив кандидатуру посла нашої держави у Великій Британії. Генерал Валерій Залужний говорив мені саме про такий напрямок для себе – дипломатичний. Міністерство закордонних справ України направило відповідний запит на агреман. Наше союзництво з Британією має тільки зміцнюватися”, — зазначив Володимир Зеленський.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору