Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У Франківську — мирна акція: “ось так святкують 8 березня дружини та діти військовополонених”

Сьогодні, 8 березня, до Фонтану на Вічевому майдані вийшли рідні військовополонених та зниклих безвісти 10-ї окремою гірсько-штурмової бригади “Едельвейс”. Кажуть, останній “едельвейс” був звільнений ще у липні минулого року. 

Пише Інформатор, покликаючись на Інформатор Франківськ.

Неподалік від фонтану зібрався натовп – там рідні “едельвейсів”. Сьогодні вони “дарують” квіти своїм чоловікам, братам, синам та батькам. Поруч з тюльпанами висять шеврони бійців: Клименко, Яростюк, Маркевич і таких десятки.  Точна кількість полонених чи безвісти зниклих невідома, проте в соціальних мережах щонайменше 500 родичів продовжують шукати хоч якусь інформацію про своїх воїнів.

Одна з організаторок мирної акції Бойчук Андріана розповіла Інформатору, що її чоловік зараз перебуває в полоні. І фізичний, і психологічний стан військовослужбовця поганий. Якусь інформацію про своїх рідних вони можуть отримати тільки від звільнених полонених, проте з липня минулого року звільнили тільки 1 “едельвейса”.

Мати 31-річного бійця “Едельвейсів” чекає свого сина, який у мирному житті був художником. Учні художньої школи, у якій навчався її син, намалювали плакат присвячений військовому.

Про її сина нічого не відомо із листопада 2022 року.

“Чекаю кожну хвилину. Телефон задзвонить, я бачу незнайомий номер… Важко говорити. Такий період пройшов, але надія не вмирає”, — ділиться жінка.

Рідні сподіваються, що акція приверне увагу суспільства до військовополонених та зниклих безвісти воїнів із 10-ї окремою гірсько-штурмової бригади “Едельвейс”.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору