Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Квітковими мотивами” відкрилася нова виставка живопису у Калуші | ФОТОРЕПОРТАЖ

"Квітковими мотивами" відкрилася нова виставка живопису у Калуші | ФОТОРЕПОРТАЖ

У неділю, 10 березня, у приміщенні Виставкової зали на вулиці Дзвонарська, 5 відбулося урочисте відкриття мистецької виставки “Квіткові мотиви”.

Ділиться Інформатор.

Відкрила виставку спеціалістка управління культури і релігій Калуської міської ради, голова калуської “Просвіти” Леся  Кирилович. На початку окрім роковин за Тарасом Шевченком, згадала вона також і про українських воїнів:

“Вічна Слава Героям, які сьогодні захищають нас і віддають найдорожче — життя. Дякуємо живим, які стоять на варті, що ми можемо сьогодні тут спокійно бути, тішитися миру і спокою”, — сказала вона, відтак усі присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять усіх полеглих Героїв.

Опісля учениця Калуської музичної школи по класу бандура, Злата Радик, виконала пісню на вірші Шевченка.

Сказати кілька слів про виставку, ідею її створення та представлених авторів вийшла також зберігачка фонду Музейно-виставкової зали, Галина Турчик.

“Квітка щороку цвіте і росте однаково. Але кожен художник бачить цю красу і процеси по різному. У виставці беруть участь не тільки калушани, а і художники з Івано-Франківська. Мені це принесло радість, бо я побачила, що ми якось “варимося у своєму соку” і це можна розцінювати як свіжий подих, який нам явно не нашкодить”, — сказала вона.

Після урочистого відкриття бажаючи змогли насолодитися витворами мистецтва та поспілкуватися у неформальній атмосфері.

Триватиме виставка до 10 квітня 2024 року включно.

Тож приходьте насолодитися прекрасним!

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору