Інформатор Калуш

ТРЕШ

Жителі Прикарпаття намагались через гори втекти до Словаччини

Жителі Прикарпаття намагались через гори втекти до Словаччини

Прикордонники зупинили групу чоловіків призовного віку, котрі намагались незаконно перетнути кордон.

Повідомляє Інформатор, посилаючись на Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон.

Їх зупинили поблизу села Новоселиця Ужгородського району. Двоє чоловіків пробували подолати загороджувальний паркан. Виявивши порушників військовослужбовці намагались зупинити нелегалів. Проте це вдалося зробити тільки після попереджувального пострілу вгору.

“Затримані зізналися, що разом з ними йшов ще один чоловік, але він від них відстав. Щоб його розшукати, правоохоронці підняли в небо безпілотник. Чоловіка знайшли за кілометр від його попередників”, — пишуть на сторінці Держприкордонслужби.

Усі троє виявилися мешканцями Івано-Франківщини, їх доправили до прикордонного підрозділу задля притягнення до відповідальності за ч. 2 ст. 204-1 КУпАП “Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України”.

На двох чоловіків, які пробували подолати паркан склали адміністративно-процесуальні документи за ст. 185-10 КУпАП — “Злісна непокора законному розпорядженню чи вимозі військовослужбовця або працівника Державної прикордонної служби України або члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону”.

Також працівники Чопського загону встановили особу 23-річного жителя Ужгородського району, котрий обіцяв ухилянтам переправника переправляння на територію Словаччини. Йому повідомили про підозру за ч. 3 ст. 332 ККУ “Незаконне переправлення осіб через державний кордон України”.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору