Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

На Прикапатті — 35 пожеж в екосистемах, на Житомирщині — згорів чоловік

На Прикапатті — 35 пожеж в екосистемах, на Житомирщині — згорів чоловік

Щодоби — десятки пожежі в екосистемах Івано-Франківської області. Рятувальники гасять і проводять профілактичну роботу, але це не дуже допомагає. Наскільки небезпечним є вогонь у полі чи присадибній ділянці, можна побачити на прикладі Житомирщини: там учора загинула людина.

Пише Інформатор.

За інформацією ДСНС в Івано-Франківській області, за минулу добу було зареєстровано 35 виїздів рятувальників на ліквідацію пожеж в екосистемаж, загальна площа яких складає приблизно 3,2 га!

“Щодня працівники ДСНС проводять профілактичну роботу з населенням щодо запобігання виникнення пожеж у екосистемах, та проводять аеророзвідку в територіальних громадах області з метою виявлення паліїв сухої рослинності. Вчора було виявлено 1 правопорушника, на якого складено адмінпротокл, а впродовж вихідних до адмінвідповідальності притягнуто 7 осіб!” — інформують рятувальники.

Пожежі сухої трави — це не лише про шкоду для екології. Нерідко вони призводять до загибелі людей. Так, за інформацією ДСНС у Житомирській області, нещодавно під час гасіння сухої рослинності загинула людина.

“… до Служби порятунку “101” надійшло повідомлення від поліцейських, що у с. Ліски Олевської громади Коростенського району під час самостійного гасіння загоряння сухої трави навколо свого обійстя отримав опіки тіла та загинув 39-річний чоловік. Підрозділи ДСНС на гасіння пожежі не залучалися”, — йдеться в повідомленні.

Рятувальники закликають громадян неухильно дотримуватися правил пожежної безпеки під час прибирання присадибних ділянок, не випалювати сухостій та не розводити багаття у вітряну погоду. У випадку виникнення будь-яких надзвичайних подій чи ситуацій терміново звертайтеся до Служби порятунку за номером “101”.

Також працівники ДСНС закликають громадян не спалювати суху траву та сміття!

Нагадуємо, що самовільне випалювання сухої рослинності заборонено законом! Штраф у разі порушення статті 77-1 КУпАП становить від 3060 до 6120 гривень.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору