Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Водію, який п’яним скоїв ДТП у Калуші, загрожує в’язниця. Справа пішла до суду

Водію, який п'яним скоїв ДТП у Калуші, загрожує в'язниця. Справа пішла до суду

Водій, який сів за кермо п’яним та скоїв дорожньо-транспортну пригоду в районі вулиці Грушевського у Калуші, може на кілька років потрапити до в’язниці. Калуською окружною прокуратурою днями було скеровано до суду обвинувальний акт у цьому кримінальному провадженні.

Повідомляє Інформатор.

За даними прокуратури, йдеться про 31-річного жителя Калуського району, якого обвинувачують у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286-1 КК України (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння).

“Так, водій транспортного засобу, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, при наближенні до нерегульованого перехрестя вул. Винниченка – вул. Грушевського у м. Калуші, проявив неуважність, не встежив за дорожньою обстановкою, не обрав безпечної швидкості руху та, виїхавши на перехрестя, допустив зіткнення з металевою огорожею, внаслідок чого автомобіль відкинуло до стіни будинку”, — повідомляють обставини ДТП в прокуратурі.

У результаті аварії пасажирка автомобіля отримала тілесні ушкодження у вигляді відкритої черепно-лицевої травми із переломами лобної та клиновидної кістки справа, уламкового перелому нижньої щелепи зліва із зміщенням уламків, забою головного мозку середнього ступеня тяжкості, гострих епідуральних гематом скроневої та лобної часток правої гемісфери головного мозку підапоневротичної гематоми та забійно-скальпованих ран в ділянці голови. Усе це, згідно з висновком експерта, відносяться до тяжких тілесних ушкоджень, зокрема, таких, що є небезпечними для життя в момент спричинення.

Санкція інкримінованої статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від п’яти до восьми років.

Ідеться, імовірно, про ДТП, яка трапилося ввечері 14 січня. Тоді в поліції повідомляли, що водій автомобіля Volkswagen Golf, мешканець Рожнятова, не обрав безпечної швидкості руху та, виїхавши на перехрестя, допустив зіткнення з металевою огорожею, унаслідок чого автомобіль відкинуло до стіни будинку. Керманич та двоє пасажирів були госпіталізовані.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору