Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Дорожню розмітку в Калуші оновлюватимуть львів’яни. Ціна “впала” на понад 800 тисяч гривень

Тендер на два мільйони у Калуші розіграли львів'яни

Оновлювати дорожню розмітку в Калуші буде львівська фірма. Договір підписано на суму в понад мільйон гривень. І це — майже наполовину дешевше, аніж початкова вартість лоту.

Деталями ділиться Інформатор.

Відкриті торги з особливостями на послугу з нанесення дорожньої розмітки оголошувало управління житлово-комунального господарства Калуської міської ради. Очікувана вартість закупівлі становила 2 мільйони гривень.

Учасниками торгів стало три фірми: ТОВ “ПБГ” (м. Львів), яке запропонувало остаточну ціну в 1 млн 179 тис. гривень; ТОВ “Трафік Менеджмент Груп” (м. Львів) із кінцевою пропозицією — 1 млн 180 тис. гривень; ТОВ ПБС (с. Бистриця Івано-Франківської обл.) із пропозицією виконати відповідний об’єм робіт за 1 млн 950 тис. гривень.

У “найдорожчого” учасника до тендерної документації було зауваження, зокрема, до вимоги замовника щодо обов’язкового огляду доріг у Калуші всіма, хто подається як потенційний виконавець. ТОВ ПБС просило видалити дану вимогу як дискримінаційну, та таку, що обмежує конкуренцію.

“Дана вимога є дискримінаційною, оскільки Замовник порушує право учасника на конфіденційність інформації, також дана вимога несе у собі корупційні ризики, адже для участі у тендері необхідно учаснику провести огляд, тобто ще до проведення аукціону та відкриття учасників, що приймуть участь в закупівлі, Замовнику вже будуть відомі потенційні учасники процедури закупівлі. Зазначена вимога порушує право Учасників та наступні принципи закупівель – максимальна економія та ефективність, запобігання корупційним діям та добросовісна конкуренція серед учасників. Адже після огляду об’єкту інформація про те, які учасники будуть брати участь у закупівлі стає неконфіденційною”, — обгрунтовувало підприємство.

Також в компанії зазначили, що на даний момент проведення таких оглядів об’єктів на території України є дещо недоречним та недоцільним (йдеться про безпекові ризики. — авт.).

Замовник закупівлі відповів так:

“Враховуючи те, що у кожному місті стан доріг суттєво відрізняється, а дороги міста Калуша потребують ремонту: є багато тріщин та нерівностей на дорожньому полотні, з метою уникнення непорозумінь між Учасником/Виконавцем та Замовником після укладення договору, Замовник передбачив у Додатку 2 тендерної документації вимогу щодо здійснення огляду об’єкту та складання відповідного акту огляду. Це дасть можливість у період подання пропозиції Учаснику здійснити огляд доріг міста, оцінити складність послуги, передбачених даною закупівлею і визначити об’єм фарби, необхідної для надання послуг та максимально точно скласти свою цінову пропозицію і не допустити в подальшому її безпідставного коригування, що безумовно відповідає принципу максимальної економії та ефективності, закріпленому у ст. 5 Закону України “Про публічні закупівлі”. Таким чином, дана вимога не порушує права Учасників, так як і вітчизняні, і іноземні Учасники всіх форм власності та організаційно-правових форм можуть брати участь у даній процедурі закупівлі на рівних умовах згідно вимог Закупівлі”.

У підсумку акти оглядів об’єкта подали всі три учасники.

Переможцем закупівлі УЖКГ визнало учасника із найдешевшою ціною, тобто ТОВ “ПБГ”. Згідно з умовами договору, він буде діяти до кінця поточного року. А гарантія на виконану роботу становитиме 6 місяців.

Згідно зі специфікацією, яка оприлюднена разом із тендерною документацією, завданням підрядника буде нанесення 64 780 метрів повздовжньої дорожньої розмітки та 3182,9 кв. метри — поперечної. Акрилова фарба і кульки для нанесення дорожньої розмітки повинні мати відповідні діючі сертифікати. А товщина нанесення дорожньої розмітки має становити не менше 0,54 мм.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору