Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Мистецтво, креатив та арт-терапія: у Калуському ліцеї №6 відкрився “Будиночок художників”

Сьогодні, 13 березня, завдяки успішній реалізації авторського учнівського проєкту артклас “Будиночок художників” у Калуському ліцеї №6 відкрився сучасний мистецький простір. Артстудію, у якій юні художники матимуть можливість цікаво та креативно проводити час, поринувши у світ мистецтва. А також — брати участь у заняттях арт-терапії.

Пише Інформатор.

Кураторкою артстудії є учителька образотворчого мистецтва, керівник гуртка декоративно-прикладного мистецтва Тетяна Чайковська. Психологічну підтримку учням та педагогам надаватиме практична психологиня, арт-терапевтка Ірина Мельник.

Ліцеїсти, які розробили проєкт “Артстудія “Будиночок художників” — переможці зимової школи учнівського самоврядування, проведеної на базі Львівської політехніки за сприяння громадської організації “Tech StartUp School”. Учасники проходили навчання онлайн за 5 напрямками: “Дизайн мислення та креативність”, “Емоційний інтелект та рішення конфліктів”, “Лідерство та командоутворення”, “Комунікації та PR”, “Управління, самоврядування та тайм-менеджмент”. Учні Калуського ліцею №6 отримали грошову премію у сумі 3 тисячі гривень.

Довідка: організаторами зимової школи учнівського самоврядування є Департамент освіти і науки Львівської ОВА, ГО “Tech StartUp School” Національного університету “Львівська політехніка” у партнерстві з Калуською РДА та Калуською міською радою.

“Ми з дітками сиділи в бібліотеці й думали, який саме із проєктів подати на учнівське самоврядування — зимову школу, — каже директорка ліцею. — Дітям зараз важлива підтримка, слова про те, що вони — зможуть. Саме ця підтримка окрилює. Діти змогли. Це повністю їхня заслуга. Вони — молодці. Вони зробили проєкт, на високому рівні його захистили. Спершу увійшовши в десятку, а потім — у трійку переможців. Я бачу, що діти мають і нові ідеї — кажуть “давайте щось ще, сядемо й ще щось придумаємо, зреалізуємо”.

Директорка ліцею Віра Притуляк додає, що зараз проходить робота ще над кількома проєктами:

“Діти пройшли тренінги. Думаю, що будемо стартувати і будемо втілювати наші ідеї”.

Також на заході були присутні представники місцевої влади, директорка благодійного фонду “Українська Єдність” Людмила Прощук (яка є донором проєкту) та психологиня й арт-терапевтка Оксана Кулик.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору