Інформатор Калуш

ДОЛИНА

Військком безпідставно виключив з обліку шістьох офіцерів. Долинський суд його оштрафував

Військком безпідставно виключив з обліку шістьох офіцерів. Долинський суд його оштрафував

Військовий комісар із Прикарпаття безпідставно виключав чоловіків з військового обліку. Долинський районний суд визнав його винним у перевищенні влади чи службових повноважень та призначив 2550 грн штрафу.

Повідомляє Інформатор з посиланням на ZAXID.NET.

Видання пише, що йдеться про військового комісара Володимира Ш. Як вказано у постанові суду, він, перебуваючи на посаді начальника одного із районних ТЦК та СП на Прикарпатті, протягом травня – червня 2022 року безпідставно виключив з військового обліку шістьох офіцерів запасу, які отримали право безперешкодно виїхати за кордон.

На час воєнного стану постанови військово-лікарських комісій (ВЛК) щодо офіцерів запасу мають обов’язково затверджуватись штатною ВЛК регіону, інакше офіцер запасу не може бути виключеним з військового обліку. У цьому випадку документи були оформлені неналежно.

Щодо комісара склали протокол про перевищення влади чи службових повноважень. На засідання суду військком не прийшов, але подав заяву про визнання провини. Суд дослідив усі матеріали справи та оштрафував Володимира Ш. на 2550 грн.

Нагадаємо, уродженку села Томашівці Калуського району, яка перебувала на посаді старшого бойового медика роти охорони, виписала фальшиву довідку про стан здоров’я призовника. Цим — допомогла своєму начальнику отримати 2000 доларів хабаря. Згідно з вироком Івано-Франківського суду, днями жінка отримала покарання у вигляді штрафу на 34 тисячі гривень.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору