Інформатор Калуш

ТРЕШ

З телеграму калушанки розсилають прохання позичити гроші | Реальна історія, яка ще триває

Отримали доступ до телеграму і розіслали десятки (або і сотні) повідомлень з проханням позичити гроші. В таку неприємну історію сьогодні потрапила калушанка. І найгірше, що, як мінімум, одна її подруга, не роздумуючи, переказала невідомим власні кошти.

Історією, яка ще не завершена, жінка поділилася з Інформатором.

Вона сподівається, що цей досвід допоможе іншим людям уберегтися від подібних випадків.

“Що хтось отримав доступ до мого телеграму, я дізналася від доньки. Вона зателефонувала після того, як отримала повідомлення, що я прошу переслати 6000 гривень. Наступну годину я не могла зайти у телеграм — зловмисники, очевидно, мене блокували”, — розповідає Тетяна Іваськів.

Як шахраї влізли у телефон жінки, невідомо. Але за годину вони розіслали прохання позичити гроші усім її телефонним контактам. Мовляв — дуже терміново, за кілька годин поверну.

Одна з подруг миттєво відкликнулася. Щоправда, мала трохи меншу суму — 4000 гривень. Невідомі скинули їй номер банківського рахунку, на який жінка переказала суму. Вся переписка і фінансова операція зайняла… дві хвилини. Ще одна людина була готова позичити 900 гривень.

Наразі пані Тетяна ще перевіряє усі свої контакти і зʼясовує, чи не переказав хтось зі знайомих гроші також.

“Від 14:23 до 15:20 я боролась із ними за вхід у свій телеграм. Але навіть зараз не можу видалити їх девайс із акаунту. Вони таки у ньому сидять і щойно я стаю неактивною в телеграмі, “включаються” знову”, — додає калушанка.

Вона написала оголошення, що її акаунт використовують шахраї, в усіх своїх соціальних мережах і деяких публічних групах. Крім того, звернулася у кіберполіцію та банк. А тепер — хоче ще попередити інших людей, щоб її досвід вберіг інших.

Нагадаємо, що подібні випадки у поліції фіксують нерідко. Майже ідентична історія у Калуші, наприклад, була наприкінці минулого літа. Навіть сума така сама!

Правоохоронці просять бути пильними та обовʼязково перевіряти інформацію при отриманні схожих повідомлень.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору