Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Смачний піст: баклажани у місо-глазурі

Сьогодні розпочався Великий Піст, тож ми знову повертаємося до рубрики рецептів. Цього разу готуватимемо баклажани у місо-глазурі.

Рецепт розповідає Інформатор.

Більше рецептів — тут.

Інгредієнти:

  • баклажани — 2 шт
  • олія (для змащування)
  • зелена цибуля — 2 пера
  • зернята кунжуту — 2 ст. ложки

Для глазурі:

  • темна або світла паста місо — 2 ст. ложки
  • мед — 2 ч. ложки
  • соєвий соус — 1 ст. ложка
  • біле десертне вино — 2 ст. ложки
  • кунжутова олія — 1 ст. ложка

Приготування:

Розігрійте духовку до 200 градусів. Половинки баклажанів викладіть на жаротривкий посуд та зробіть глибокі порізи навхрест на овочах. Змастіть тонким шаром олії та викладайте до духовки.

Запікайте, доки баклажани не стану мʼякшими — близько 8-10 хвилин.

Далі — змішайте усі інгредієнти для глазурі. Змастіть нею поверхню баклажанів та поставте запікатися ще на 5-6 хвилин. Глазур має бути румʼяною.

Баклажани посипайте кунжутом та зеленою цибулею й смакуйте!

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору