Інформатор Калуш

ТРЕШ

Чорно-сині вода і берег: у Калуші невідомі зливають у канаву підозрілу речовину | ФОТО

Від невідомої сполуки неприродне забарвлення отримала не лише вода, відтінок якої — від буро-червоного аж до чорного, а і берег. Екологія Калуша потерпає від чиєїсь зухвалості.

Розповідає Інформатор.

В одному з промислових провулків на вулиці Богдана Хмельницького невідомі зливають у канаву невідому речовину, схожу на фарбу.

Ці фото були зроблені 16 березня. І хоч це тільки припущення, але з довколишньої флори виглядає наче такі зливи тут відбуваються не вперше.

Сьогодні Інформатор звернувся за коментарем до начальника Калуського РВ ДУ “Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України” Івана Чабана.

“Швидше за все, це — не фарба. Але, щоб сказати точно, — треба провести експертизу. Щоб провести її, треба звертатися в управління надзвичайних ситуацій, там мали би зібрати команду фахівців і виїхати на місце, де було зафіксовано незаконні зливи. Вже там безпосередньо можна буде оцінити обставини, взяти проби з навколишнього середовища”, — прокоментував він.

В управлінні з питань надзвичайних ситуацій ми поспілкувалися з заступником начальника Олегом Тарбєєвим.

“Щоразу коли надходять подібні звернення, ми на них реагуємо. За цією адресою раніше звернень не було, тож, сказати що це, поки що не можемо. Побачимо, що покаже експертиза”, — зазначив представник управління.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору